Retailerul britanic Tesco a recrutat 35.000 de persoane în ultimele zece zile – Cronica de Business

1. Fondul de investiții Abris a cumpărat afacerea din România a companiei maghiare Eltex, un business de peste 26 milioane lei, printr-o companie a holdingului românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, (Profit.ro)

2. Gigantul Microsoft nu va mai investi în companii care dezvoltă tehnologie de recunoaștere facială, după ce startup-ul AnyVision, în care investise deja, a fost implicat într-un scandal în Israel. (The Verge)

3. Allset, un startup care facilitează comenzile de mâncare online, a atras investiții în valoare de $8,25 milioane în contextul reorientării clienților către mâncarea „la pachet” în prezent.  (Bloomberg)

4. Întreruperea totală sau parţială a activităţii este măsura decisă de 37% dintre companii, în timp ce 20% şi-au restrâns activitatea, după declararea stării de urgenţă pe fondul pandemiei Covid-19, iar 27% afirmă că vor apela în mod cert la şomajul tehnic. (News.ro)

5. Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, a recrutat 35.000 de persoane în ultimele zece zile, pentru a face față cererii generate de actuala criză. (Reuters)

Bonus:

6. WeWork vinde platforma MeetUp, care încurajează întâlnirile în persoană între utilizatori, la o „fracțiune” din prețul de $156 milioane plătit în 2017. (Fortune)

7. Studioul american Niantic, deținătorul jocurilor Pokemon Go și Harry Potter: Wizards Unite, a achiziționat startup-ul de realitate augmentată 6D.ai, fondat în Marea Britanie de către un IT-ist român împreună cu un antreprenor australian. (Startup Cafe)

8. Banca Transilvania şi-a bugetat un profit de 514 milioane lei în 2020. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Anul viitor va fi primul din ultimii 20 de ani în care investițiile în infrastructura din SUA vor crește mai rapid decât cele din China – Cronica de Business
Cronica de Business – Brexit a afectat profitul Holiday Inn
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău