Revolut lansează funcție de schimb pentru Bitcoin și Ether în Statele Unite – Cronica de Tehnologie

1. Una dintre pistele privind atacul asupra Twitter de săptămâna aceasta îl are în vedere pe tânărul de 21 de ani, care i-a spart anul trecut contul CEO-ului Jack Dorsey. Există indicii care duc spre o inginerie socială prin SIM swapping, tehnică folosită și în trecut de Joseph James Connor. (KrebsonSecurity)

2. Project xCloud, serviciul de streaming pentru jocuri dezvoltat de Microsoft, va fi gratuit pentru abonații Xbox Game Pass Ultimate ($14.99 pe lună). Acesta va fi lansat în luna septembrie și va primi până atunci un alt nume. (The Verge)

3. Facebook va lansa Reels în cursul următoarelor săptămâni. Reels, care este văzut de mulți drept o clonă de TikTok, va fi disponibil în momentul lansării în aproximativ 50 de țări. (TechCrunch)

4. Uber a cumpărat Routematch, companie ce dezvoltă o serie de servicii pentru firmele de transport în comun. Routematch furnizează date în timp real despre vehiculele aflate în tranzit, instrumente de comunicare (inclusiv prin push-to-talk) și funcții de gestionare a plăților. (VentureBeat)

5. Revolut lansează funcție de schimb pentru Bitcoin și Ether în Statele Unite, în colaborare cu Paxos. Noua facilitate va fi disponibilă în toate statele americane, cu excepția Tennessee. Revolut oprește 2,5% din tranzacțiile cu criptomonede, 1,5% pentru utilizatorii premium. (CoinDesk)

6. Xiaomi a prezentat o serie de produse noi, în special din zona de lifestyle. Dintre acestea, se remarcă brățara inteligentă Mi Smart Band 5, căștile wireless Mi True Wireless Earphones 2 Basic, stick-ul de streaming cu Android TV Mi TV și două trotinete electrice, una dintre ele cu un LCD care se conectează la telefon prin Bluetooth. (ZDNet)

7. Sony și Facebook vor crește cu aproximativ 50% producția de PS5 și Oculus VR. Cele două companii se așteaptă la o cerere mai mare decât de obicei, în contextul pandemiei. Facebook va produce 2 milioane de unități, iar Sony va produce 9 milioane de console, în loc de 6. (Nikkei)

8. Mozilla își lansează propriul serviciu de VPN, după ce a încheiat perioada de testare a acestuia. Mozilla VPN va fi disponibil, pentru început, în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Singapore, Malaezia și noua Zeelandă, unde va costa $5 pe lună. (VentureBeat)

9. TikTok a cumpărat în 2019 servicii cloud de la Google, pentru o perioadă de 3 ani, în valoare de $800 milioane. Disponibilă doar în afara Chinei, TikTok folosește altă infrastructură decât Douyin, versiunea pentru China a rețelei sociale. (The Information)

10. Apple a eliminat peste 2.500 de jocuri din versiunea pentru China a magazinului său de aplicații în prima săptămână a lunii iulie. Au fost scoase jocuri care nu sunt certificate conform strictei legislații locale și care însumau venituri realizate în China de peste $34.7 milioane. (SensorTower)

Ți-ar mai putea plăcea
JavaScript și Python rămân cele mai populare limbaje de programare în 2020 – Cronica de Tehnologie
Amazon folosește angajații din România la antrenarea algoritmilor de inteligență artificială – Cronică de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău