Rezervele valutare ale României de la Banca Națională au crescut în februarie cu aproape două miliarde de euro – Cronica serii

Temperaturile se vor situa peste cele specifice pe tot parcursul lunii martie, anunţă vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru luna martie. (News.ro)

1. Rezervele valutare ale României de la Banca Națională au crescut în februarie cu aproape două miliarde de euro, ajungând la 63,1 miliarde euro, după alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor cu sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni. (Profit.ro)

2. Ministrul bulgar de Finanțe susține că Bulgaria lucrează intens împreună cu România și Grecia pentru o autostradă și o cale ferată care să le conecteze. (G4Media)

3. Bugetul municipiului București propus de primarul Nicușor Dan a căzut la vot în Consiliul General deoarece PNL a votat „împotrivă”. Grupul PSD nu a participat la ședință, bugetul fiind votat doar de USR și PMP. Consilierii PNL i-au reproșat edilului Capitalei că nu a inclus în buget toate datoriile, între care aproximativ 700 de milioane de lei la STB, 600 de milioane de lei la Termoenergetica și 300 de milioane lei către persoanele cu dizabilități. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: Statele Unite au început să investigheze riscurile pe care le presupun mașinile produse în China. Autoritățile cred că acestea, prin senzorii, camerele și software-ul din dotare, pot fi folosite de China pentru spionaj. (Washington Post)

4. Consiliul Permanent al UDMR a stabilit vineri candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai UDMR, Winkler Gyula şi Vincze Lorant, urmaţi de Szilagyi Dora, preşedintele organizaţiei de tineret. (G4Media)

5. Ilan Laufer, președintele partidului Forța Identității Naționale, a anunțat separarea de George Simion și de „Alianța AUR”. (G4Media)

6. Inflația în zona Euro a fost, în februarie, 2,6%, în ritm anual, peste așteptările analiștilor. În ianuarie, inflația a fost 2,8%. (FT)

7. Aleksei Navalnîi a fost înmormântat în cimitirul Borisov din Moscova. Liderul opoziției ruse a fost omagiat de mii de ruși care au venit să-și ia rămas bun. Pe lângă numele său, rușii prezenți la înmormântare au scandat și mesaje anti-Putin. (Digi24)

8. Emisiile globale de CO2 legate de energie au crescut cu 1,1% în 2023, ajungând la un nivel record, în special din cauza producției hidroelectrice scăzute cauzate de secetă și a creșterii din China, a anunțat vineri Agenția Internațională pentru Energie. (G4Media)

Din Cronica de Divertisment: Filmul SF „Dune: Part Two” („Dune: Partea II”) are astăzi premiera la cinema. Bazat pe a doua jumătate a primul roman din seria „Dune” scrisă de Frank Herbert, filmul explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. În fața alegerii între dragostea vieții sale și soarta Universului, el se străduiește să prevină un viitor teribil pe care doar el îl poate vedea.

9. Generația Millennials va deveni cea mai bogată generație din istoria Statelor Unite, urmând să moștenească aproximativ $90.000 de miliarde în următorii 10 ani. (Quarz)

10. Filmul „Oppenheimer” va fi disponibil, din 21 martie, pe platforma de streaming SkyShowtime. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Orban: Miercuri prezentăm programul pregăti pentru revigorarea economiei – Cronica serii
Director E.ON România: Furnizorii nu găsesc în piaţă energie cu livrare anul viitor şi astfel nu le pot transmite clienţilor lor cât va costa energia – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău