România, 4-1 cu Croația în primul meci la Europenele de tineret – Cronica dimineții

1. Naționala României de tineret a debutat cu o victorie la scor, 4-1 cu Croația, la Campionatul European de fotbal care se desfășoară în Italia. Mai multe detalii în Cronica Sportivă de astăzi.

2. Mai mult de 25% din populația de 7,4 milioane a Hong Kongului a protestat weekend-ul trecut. Este cel mai mare protesc, raportat la procent din total populație, din istoria modernă a omenirii. (Link)

3. Google a anunțat că va investi $1 miliard pentru construcția a 20.000 de case în San Francisco Bay Area. 15.000 vor fi construite pe terenuri deținute de companie. (Link)

4. Adina Florea a câştigat concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională. Conform CSM, rezultatele sunt definitive şi nu pot fi contestate. (News.ro)

5. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputatilor, a declarat, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă, că acum Guvernul și Viorica Dăncilă trebuie să dea dovadă de mai multă transparență. Ciolacu a precizat că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare. (Hotnews)

6. Latenţa şi viteza sunt două criterii esenţiale pentru gaming, mai ales în preajma lansării mai multor servicii de streaming, iar Bucureşti este oraşul care stă cel mai bine la nivel mondial din ambele puncte de vedere. Capitala a ocupat primul loc nu doar datorită calităţii conexiunii la internet, cu o latenţă medie de 8 ms şi viteze medii de download / upload de 172 / 126 Mbps, ci şi a interesului local pentru gaming. (News.ro)

7. Deputatul conservator Boris Johnson, un susţinător al Brexitului, şi-a consolidat aseară avansul în cursa la succesiunea premierului britanic Theresa May. Johnson s-a clasat detașat pe primul loc, cu 126 de voturi din 313, în al doilea tur de scrutin, la finalul căruia au mai rămas doar cinci candidaţi în cursă. (News.ro)

8. India este afectată de o secetă severă, 21 de orașe, printre care Delhi, Bengaluru, Chennai și Hyderabad, urmând să rămână fără apă anul viitor. Estimările arată că 40% din populația Indiei nu va avea acces la apă potabilă în 2030. (TheGuardian). Chennay, un oraș cu 11 milioane de locuitori, a rămas fără apă. (BBC)

9. În Filipine a fost descoperită o specie de moluște, Lithoredo abatanica, care mănâncă piatra. Cercetătorii vor să analizeze procesul de digestie, în urma căruia rămâne nisip, pentru a înțelege mai bine specia și a vedea ce poate fi replicat. (NYTimes)

10. Un bărbat australian, care a donat sperma, este tatăl biologic al unei fetițe de 11 ani, a hotărât o judecătorie din Australia. Bărbatul, care a fost activ în viața fetiței, le-a dat în judecată pe mama biologică și pe partenera acesteia pentru a împiedica mutarea cuplului și a fetiței în Noua Zeelandă. (BBC)

Fotografia dimineții – La fix 25 de ani de când tatăl său marca în meciul de debut de la Cupa Mondială din SUA, Ianis Hagi a înscris ieri în meciul Naționalei de tineret cu Croația. Foto Raed Krishan, GSP:

Ți-ar mai putea plăcea
Romarm nu a vândut nicio mască de la izbucnirea pandemiei, deoarece liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător – Cronica dimineții
Moțiunea de cenzură va fi votată astăzi – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău