România a avut, în iulie, cea mai mare creștere lunară a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană – Cronica serii

1. România a avut, în iulie, alături de Portugalia, cea mai mare creștere lunară a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, 3,9%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat. (Profit.ro)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat că pacienţii asimptomatici vor fi testaţi acasă de reprezentanţii de la Serviciul de Ambulanţă, iar în funcţie de rezultatul testului vor fi duşi la spitale Covid sau non Covid. (News.ro)

3. Comisia Europeană a aprobat azi finanțări totale de 1,5 miliarde de euro pentru România din Fondul de Coeziune, fonduri destinate construirii autostrăzii Sibiu-Pitești și îmbunătățirii capacității României de a răspunde la dezastre. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Programul de supraveghere în masă derulat de NSA, prin care au fost urmărite miliarde de apeluri telefonice, a fost declarat ilegal și posibil neconstituțional de un tribunal federal, după 7 ani. (Politico)

4. Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut și în luna august, pentru a treia lună consecutiv, stimulat de avansul prețurilor la cereale, uleiuri vegetale și zahăr. Este cel mai ridicat nivel înregistrat după luna februarie 2020, a anunțat Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură. (Profit.ro)

5. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că României îi revin aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranşă. De acestea vor beneficiea persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale. (Link)

6. Dacia a început un ”teasing” pe rețelele sociale și va prezenta în câteva zile noile generații Sandero, Sandero Stepway și Logan care vor veni, spun sursele, cu multe schimbări. Sandero a fost în ultimele luni printre cele mai vândute mașini din Europa. (Hotnews)

7. Costul orar al forței de muncă în al doilea trimestru al anului a înregistrat o rată de creștere de 11,47% față de trimestrul precedent și de 16,11% față de același trimestru al anului anterior, determinată în principal de întreruperea activității în contextul Covid-19, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică. (News.ro)

Una din Cronica Sportiva: Astăzi începe o nouă ediție a Ligii Națiunilor la fotbal, competiție care oferă mai multe șanse pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, din Qatar. În Liga A, grupa 4, se vor desfășura în prima zi două meciuri foarte interesante: Germania – Spania (meciul zilei) și Ucraina – Elveția.

8. Pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, anul viitor datoria publică a Statelor Unite va depăși Produsul Intern Brut. (WSJ)

9. Numărul americanilor care au aplicat pentru ajutorul de șomaj a scăzut sub un milion, la finalul săptămânii trecute, până la 881.000. Este un semn de revenire al locurilor de muncă din SUA, în condițiile în care și numărul total de șomeri a scăzut cu 1,24 milioane, ajungând la 13,3 milioane. (WSJ)

10. 90% din vânzările ilegale de droguri din Ucraina se realizează prin Telegram. Pe foarte multe blocuri din Kiev sunt vizibile inscripții care promovează conturi de utilizatori care vând droguri prin aplicația de chat care folosește criptarea end-to-end pentru protejarea intimității. (Rest of World)

Fotografia serii – Femeile din Panama City au protestat împotriva corupției și a lipsei de egalități între sexe. AFP/Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
500.000+ de femei sunt implicate în afaceri, în companii active pe piața din România – Cronica serii
Cronica serii – Proteste împotriva modificării legislației penale au loc, în această seară, în București

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău