România a avut, în trimestrul al doilea, a doua mare creștere economică din UE – Cronica serii

1. România a avut, în trimestrul al doilea, a doua mare creștere economică din Uniunea Europeană, atât comparativ cu trimestrul precedent, cât și în ritm anual, potrivit datelor preliminare. (Profit.ro)

2. Companiile americane au vândut, de marți până ieri, obligațiuni în valoare de $74 miliarde, cea mai mare sumă înregistrată din 1972 până acum, la nivel de o săptămână. (Bloomberg)

3. Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunțat că ar putea intermedia o întâlnire dintre președintele Trump și președintele Iranului, Hassan Rouhani. Anunțul vine după ce Netanyahu a făcut tot posibilul să împiedice o astfel de întâlnire. Premierul israelian a justificat gestul său prin faptul că are încredere în calitățile de „negociator dur” ale președintelui american. (Axios)

4. Numărul camerelor foto vândute a scăzut de la 122 milioane, în 2010, la 20 milioane, anul trecut. Pe primele 6 luni ale acestui an s-au vândut doar 7 milioane. (Link)

5. Cercetătorul care a fotografiat pentru prima oară o gaură neagră a primit un premiu de $3 milioane la așa numitele Oscaruri ale Științei. (Link)

6. Cei mai mulți americani au încredere că poliția va folosi responsabil recunoașterea facială. Aceștia au mai puțină încredere în companiile de tehnologie și aproape deloc în advertiseri. Doar 2% dintre americani au multă încredere în advertiseri când vine vorba de modul în care se folosește recunoaștere facială. (Pew Research Center)

Una din Cronica de Divertisment:  Luni, 9 septembrie, va avea loc premiera celui de-al treilea sezon al serialul The Deuce pe postul de televiziune HBO și pe platforma de streaming HBO GO. (HBO GO)

7. Influencerii din țările în care Instagram testează ascunderea like-urilor se plâng că le-a scăzut engagement-ul și le-a încetinit rata de creștere a numărului de followers. Testele au loc în Australia, Brazilia, Canada, Irlanda, Italia, Japonia și Noua Zealandă. (Business Insider)

8. Prețurile la băuturile alcoolice în România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană, fiind cu 26,4% sub medie. (Profit.ro)

9. Cercetătorii din Noua Zeelandă care au studiat un an eșantioane de ADN din lacul Loch Ness au ajuns la concluzia că „monstrul” din acest lac ar fi de fapt un țipar gigant. (Link)

10. O femeie din Statele Unite, arestată zilele trecute la Manila, in Filipine, după ce a fost prinsă cu un copil de 6 ani în bagaj, a fost acuzată de trafic de persoane. (AP)

Fotografia serii – A murit Robert Mugabe, la 95 de ani, cel care a condus Zimbabwe timp de 37 de ani. Tsvangirayi Mukwazhi/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Doar 14 persoane s-au vaccinat ieri împotriva COVID, în medie, în fiecare centru de vaccinare din România – Cronica serii
Cronica serii – Franța amendează Google cu 50 milioane euro pentru încălcarea GDPR

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău