România a fost anul trecut pe primul loc în în UE la producția de porumb boabe și floarea soarelui – Cronica serii

1. Primul studiu amplu și cuprinzător privind spitalizările și decesele provocate de coronavirus în China, studiu realizat de britanici, dezvăluie în amănunt riscul la care sunt supuși pacienții de vârstă mijlocie sau mai mare. Analiza arată că, deși rata medie a mortalității la cazurile confirmate este de 1,38%, ea crește abrupt odată cu vârsta, de la 0,0016% la cei mai mici de 10 ani la 7,8% în cazul celor peste 80 de ani. Studiul arată că doar 0,04% dintre cei cu vârste între 10 și 19 ani au avut nevoie de internare în spital, comparativ cu 18% la cei cu peste opt decenii de viață. Procentaje periculoase sunt consemnate și în cazul grupelor de vârstă mijlocie, 4% dintre cei de 40-50 de ani și 8% dintre cei de 50-60 de ani având nevoie de spitalizare. (Hotnews)

2. Părinții vor putea primi, de la autoritățile locale, un ajutor financiar de până la aproape 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară în vederea angajării unei bone, potrivit unui proiect de lege promulgat astăzi de președintele Iohannis. (Profit.ro)

3. România s-a situat în 2019 pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește suprafața cultivată și producția realizată de porumb boabe și floarea soarelui. (Profit.ro)

Bonus: Economia Chinei pare să-ți revină spectaculos, urmând o traiectorie în V. Indicele producției manufacturiere a ajuns în martie la 52, după o scădere la 35,7 în februarie. (Axios)

4. Industria farmaceutică din România va înregistra afaceri record în 2020, în contextul cererii crescute de medicamente și echipamente sanitare, generate de pandemia de Coronavirus. Ritmul de creștere se va dubla în acest an, iar cifra de afaceri generată de întreg lanțul de producție și distribuție va ajunge la aproximativ 68 de miliarde de lei, un maxim istoric pentru piața locală. (Profit.ro)

5. Întreruperea totală sau parţială a activităţii a fost măsură decisă de 37% dintre companii, în timp ce 20% şi-au restrâns activitatea, după declararea stării de urgenţă pe fondul pandemiei Covid-19, iar 27% afirmă că vor apela în mod cert la şomajul tehnic. Datele apar în studiul HR Barometru, realizat de PwC România la finalul acestei luni. (News.ro)

6. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că parcul de vehicule al STB va fi redus de miercuri cu până la 40% față de situația normală, dar nu va fi suspendată nicio linie. Este a doua reducere operată, după cea de 25% de acum câteva zile. (Profit.ro)

7. În unele hub-uri din American de Nord barilul de petrol se vinde cu $10, cel mai mic preț înregistrat din 1998 până în prezent. (Reuters)

8. Peste un milion de americani au fost testaţi în vederea depistării noului coronavirus, a anunţat preşedintele american Donald trump. Acesta a îndemnat populaţia să continue să respecte măsurile de distanţare socială în aprilie, pentru a se evita o răspândire a bolii. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Aplicațiile de videoconferințe au înregistrat 62 milioane de download-uri într-o singură săptămână, între 14 și 21 martie. Creșterea de la o săptămână la alta este de 45%. (TechCrunch)

9. Cancelarul Austriei a anunțat că masca de protecție va fi obligatorie pentru cei care merg la supermarketuri. (Reuters)

10. Timpul mediul petrecut de copiii cu vârsta între 6 și 12 ani în fața „ecranelor” (telefon, tableta, laptop) a crescut cu 50% de când majoritatea școlilor din SUA s-au închis. (Axios)

Fotografia serii – Countdown-ul care arată câte zile mai sunt până la începerea Jocurilor Olimpice de la Tokio a fost resetat după ce competiția a fost amânată pentru anul viitor. Jae C. Hong/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Oficial ucrainean: România este unul dintre cei mai puternici aliați ai Ucrainei în regiune, alături de Polonia – Cronica serii
Cronica serii – Val de proteste împotriva măsurilor anunțate de Ministerul de Finanțe

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău