România a început să construiască cea mai mare bază militară europeană a NATO – Cronica serii

1. România a început să construiască cea mai mare bază militară europeană a NATO, în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică vrea să-şi consolideze capacităţile în regiunea Mării Negre şi să monitorizeze activitatea Rusiei în această regiune. Acest proiect – estimat la $2,7 miliarde – vizează o extindere a celei de-a 57-a baze aeriene a armatei române, Mihail Kogâlniceanu, situată în apropiere de oraşul port Contanţa. (News.ro)

2. România a strâns deja peste 8 miliarde de dolari în datorii denominate în dolari și euro, a declarat șeful Trezoreriei, Ștefan Nanu, într-un interviu acordat Bloomberg. Astfel, și-a acoperit aproximativ 40% din necesarul de finanțare pentru acest an, care include finanțări atât internaționale, cât și locale. (Profit.ro)

3. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a validat alianţa electorală Dreaptă Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, admiţând contestaţia faţă de decizia Biroului Electoral Central. Decizia e definitivă și alianța va putea participa la alegeri. (News.ro)

4. Camera Deputaţilor a adoptat, marți, proiectul de lege care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024. Legea merge la promulgare. (Digi24)

5. Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei privind neconstituționalitatea proiectului de lege prin care se dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro dacă în cursul urmăririi penale prejudiciul cauzat majorat cu 25% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, este acoperit integral. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: YouTube le va impune creatorilor de conținut să eticheteze filmările realiste realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. În acest sens, va exista o bifă care trebuie selectată în cadrul procesului de postare a filmărilor. (CNN)

6. Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă îl prezintă miercuri, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cârstoiu, într-o conferinţă de presă. (News.ro)

7. Aproape trei sferturi dintre români preferă să cumpere produse româneşti chiar dacă sunt mai scumpe, iar 62,7% sunt de părere că produsele agricole româneşti sunt mai rare în marile reţele comerciale pentru că acestea preferă produsele din străinătate, conform unui isondaj realizat de INSCOP. (News.ro)

8. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a declarat că Gabriela Firea se va regăsi pe lista Coaliției, pe un loc eligibil pentru un post de europarlamentar. (Hotnews)

9. Bonusurile de pe Wall Street au scăzut cu 2% anul trecut, până la o medie de $176.500, companiile adoptând o abordare mai prudentă în ceea ce privește compensațiile. (Reuters)

10. CEO-ul Ryanair, Michael O’Leary, care ar putea câștiga un bonus de 100 milioane euro la finalul acestui an, a declarat că „dacă fotbaliștii din Premier League câștigă 20 de milioane pe an, iar Kylian Mbappé este plătit cu 130 de milioane euro de Real Madrid, cred că contractul meu este foarte bun pentru acționarii Ryanair”. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Raed Arafat: România nu va ajunge la o carantină naţională în valul al patrulea al pandemiei – Cronica serii
Cronica serii – România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE pe trimestrul 2
Un comentariu
  • LevSt.
    mart. 20,2024 la 2024-03-20T22:10:58+02:000000005831202403

    „… baza NATO…”__–__probabil ca-l va ajuta in ce tinteste:Președinte eșuat, caut funcție internațională
    Estul Europei merită o funcție înaltă în UE sau NATO, dar Iohannis, cu bilanțul său intern și extern binecunoscut, nu o merită; cum, de altfel, nu a meritat nici votul românilor.(Rodica Culcer-19.03.2024)___–___Un titlu-si continut- destul de cuprinzator, despre „munca” lu’ iohan, altfel nu sunt chiar de acord cu idea ca „Estul Europei merita”, iar pana la urma, chiar o are (functia), mircea geoana este in varful ierarhiei inguste, mai mult , functia suprema trebuie data cuiva de mare si totala incredere, iar la aceasta data, fantomele excomuniste, inca bantuie Europa… PS- nu am postat acest comentariu si la originea articolului, cam zece zile in urma am mai administrat un test(revistei 22), am facut 3 comentarii la art. lui Octavian Manea(cel cu Marea Neagra) la un art. al lui Ciprian Cucu si la unul al lui A.Lazescu, niciunul nu a aparut, dealtfel niciun alt comentariu , inclusiv la alte articole nu exista, poate ca este o conspiratie impotriva mea( desi poate fi doar o coincidenta),iar la intrebarea ” de ce?”, raspunsul este acelasi, precum in cazul valului de procese intentate mai marilor din USR, adica COMANDA POLITICA…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău