Doar 14 persoane s-au vaccinat ieri împotriva COVID, în medie, în fiecare centru de vaccinare din România – Cronica serii

1. Varianta indiană (Delta) a SARS-CoV-2 se răspândeşte rapid în Europa şi a devenit tulpina dominantă în mare parte a acestei regiuni, potrivit unor noi date, a anunţat Centrul European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC). (News.ro)

2. Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după 1 august, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. 1 august este data la care se așteaptă noi măsuri de eliminare a restricțiilor, însă ministrul a precizat că nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private. (G4Media)

3. Doar 14 persoane s-au vaccinat ieri împotriva COVID, în medie, în fiecare centru de vaccinare din România, scrie fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 8-9 persoane au venit pentru prima doză, în timp ce restul au venit pentru rapel. (Hotnews)

Din Cronica de Business: CEC Bank a raportat un profit net preliminar de 208,4 milioane de lei în primele șase luni, în creștere cu 13% față de perioada similară a anului trecut și peste nivelul prevăzut în buget. Activele băncii au crescut cu 7,7% de la începutul anului, până la 44,4 miliarde de lei, nivel record pentru instituția financiară deținută de stat, prin Ministerul Finanțelor. (Profit.ro)

4. Restructurarea derulată anul trecut la Ministerul Finanțelor de către ministrul de la momentul respectiv, Florin Cîțu, actual premier și ministru interimar la Ministerul Finanțelor, s-a soldat cu concedierea unui singur angajat, relevă un document al ministerului. (Profit.ro)

5. Vicepremierul Dan Barna a precizat că va propune prim-ministrului Florin Cîţu ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens. El a oferit exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia, unde în urma unui astfel de demers, rata vaccinării a ajuns la 50%. (News.ro)

6. Peste 1,2 milioane de români și-au descărcat certificate digitale COVID la aproape o lună de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro, arată datele publicate luni, 26 iulie, de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Peste 96% dintre aceștia au generat certificate care atestă că s-au vaccinat. (Hotnews)

7. Creditarea populației a luat viteză în iunie, pe fondul revenirii consumului și a accelerării cereri de împrumuturi ipotecare. Împrumuturile pentru firme au înregistrat o nouă lună cu creștere consistentă și au ajuns la cel mai ridicat ritm de după primăvara anului 2009. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Amazon caută un expert în blockchain și monede digitale, conform unui anunț de angajare postat de gigantul american. AWS are deja un serviciu de blockchain, ceea ce-i face pe analiști să creadă că noua poziție este pentru un serviciu al magazinului Amazon, care, deocamdată, nu acceptă criptomonede ca metodă de plată. (The Verge)

8. Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ministrul Muncii și-a editat postarea. (Digi24)

9. Unu din patru cetăţeni ai Uniunii Europene a declarat că se simte izolat în primele luni ale pandemiei de Covid-19, potrivit unui raport realizat de Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene. Raportul conţine cele mai recente dovezi ştiinţifice privind singurătatea şi izolarea socială în UE şi analizează studiul realizat de Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Viaţă şi de Muncă, care arată că sentimentele de singurătate s-au dublat în rândul tuturor grupelor de vârstă în primele luni ale pandemiei. S-a înregistrat o creştere de patru ori a sentimentului de singurătate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, comparativ cu 2016. (News.ro)

10. Procentul americanilor care au declarat că au un “cel mai bun prieten” a scăzut la 59%, de la 75% cât era în 1990. Și numărul de pieteni apropiați a scăzut. În 1990, 33% dintre americani declarau că au cel puțin 10 prieteni apropiați, iar acum doar 13% se pot lăuda că au atâția prieteni apropiați. (Axios)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa de Valori București a atins în iunie un nou maxim istoric – Cronica serii
Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău