România a înregistrat, miercuri, un record de vaccinări în decurs de 24 de ore, fiind administrate 94.354 de doze – Cronica Știrilor Pozitive

1. România a înregistrat, miercuri, un record de vaccinări în decurs de 24 de ore, fiind administrate 94.354 de doze. Este prima zi în care numărul vaccinărilor a trecut din nou de 90.000 după aproape două săptămâni, timp în care au fost și sărbătorile pascale. (Digi24)

2. CEO-ul Pfizer a anunțat că vaccinul oferă protecție pentru toate tulpinile noi apărute din noul coronavirus. El a mai declarat că dacă va apărea o tulpină nouă, la care actualul vaccin este suficient de eficient, compania va dezvolta în maxim 100 de zile o variantă care să oferă protecție. (CNBC)

3. Premierul Florin Cîţu a anunţat că de începând de vineri oricine se poate vaccina doar cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. El a adăugat că va fi în perioada următoare la mai multe centre de vaccinare pentru a ajuta campania. (News.ro)

4. Moderna a anunțat că studiile clinice arată că o singură doză din vaccinul dezvoltat de companie asigură creșterea numărului de anticorpi pentru persoanele deja vaccinate. Noua doză asigură protecție și pentru variantele descoperite în Brazilia și Africa de Sud. (NYTimes)

5. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că există o perspectivă ”clară”, din această vară, de imunizare a copiilor de 12 – 15 ani cu ser de la compania Pfizer/BioNTech. El a declarat că Pfizer/BioNTech a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea obținerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12-15 ani. (Profit.ro)

6. Premierul Florin Cîţu a anuţat că nu vor exista în acest an modificări ale Codului fiscal. “Nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi”, a anunţat Cîțu. (News.ro)

7. Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală anti-COVID la nivel național, de 31%, a anunțat președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță. Capitala este urmată de județele Cluj – 28%, Timișoara – 22%, Brașov – 22%, Sibiu – 21%, Constanța – 21%. (G4Media)

8. Numărul copiilor migranți, reținuți în centrele de la granițele Statelor Unite, a scăzut la 677, de la 5700, câți erau în martie. (Link)

9. Statele Unite susțin cererea Indiei și Africii de Sud, depusă la Organizația Mondială a Comerțului, de a suspenda brevetele pentru vaccinurile împotriva Covid-19 pe perioada pandemiei. “Vremuri excepționale necesită măsuri excepționale”, a declarat reprezentanța SUA. Dacă va fi aprobată, măsură ar permite creșterea producției de vaccinuri în țările mai puțin bogate și scăderea costului per doza. Producătorii de vaccinuri se opun acestei măsuri. (BBC)

10. Legislația fiscală, respectiv Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, va stipula în mod clar obligația autorităților de a interpreta prevederile ambigue în favoarea contribuabilului, adică de a aplica principiul in dubio contra fiscum. Modificările în acest sens la cele două coduri au fost votate, cu unanimitate, în plenul Senatului, prin adoptarea unui proiect legislativ al actualei puteri. (Profit.ro)

11. România a înregistrat în luna aprilie o dublare a înmatriculărilor de vehicule, în comparație cu anul trecut. Creșterea se datorează în special nivelului foarte scăzut de anul trecut, în luna aprilie 2020 fiind deja introdusă carantina națională. Înmatriculările de vehicule au urcat în luna aprilie 2021 la 12.006 unități, cu 99,5% mai multe decât cele 6.018 din aprilie 2020. (Profit.ro)

12. Ministrul Transporturilor a anunţat miercuri, că în cadrul şedinţei de Guvern au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A7 Ploieşti – Buzău, precizând că aceasta va fi finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Drulă a menţionat că şi alte sectoare din această autostradă sunt într-un stadiu similar. “Următoarele sectoare Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani din această autostradă sunt într-un stadiu similar, este vorba de un decalaj de câteva luni.” (News.ro)

13. Canada devine una din primele țări din lume care aprobă utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani. (Bloomberg)

14. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 80,238 miliarde de lei, la 31 martie 2021, în creștere cu 33,34% față de nivelul existent la 31 martie 2020, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). (Profit.ro)

Bonus: Clipul care susține campania de vaccinare din Singapore (Link)

Bonus 2: Guvernatorul statului New Jersey a anunțat că locuitorii acestui stat care se vaccinează în această lună vor primi câte o bere gratis. (CNBC)

Fotografia dimineții – Orchestra Xi’an Symphony cântă pe o plajă în timp ce racheta Long March-5B Y2 decolează de pe Wenchang Spacecraft Launch Site, din China. Zhu Entong / VCG via Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
OMS: Numărul cazurilor de Covid-19 la nivel global a scăzut pentru a cincea săptămână consecutiv – Cronica Stirilor Pozitive
Anul acesta sunt cei mai mulţi elevi cu media 10 din ultimii 7 ani la Evaluarea Naţională – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău