Veniturile la buget au crescut cu 4,1% comparativ cu primele două luni ale anului trecut – Cronica Știrilor Pozitive

1. Indicatorul percepției asupra economiei românești (ESI – economic sentiment indicator), calculat de Comisia Europeană, a continuat să crească ușor și a atins cel mai ridicat nivel din martie 2020, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. (Profit.ro)

2. Veniturile la buget au crescut cu 4,1% comparativ cu primele două luni ale anului trecut, perioadă care nu a fost afectată de pandemie. (Profit.ro)

3. Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că cei inoculați nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2. (Digi24)

4. Pentru a doua oară în acest an nici un deces cauzat de Covid-19 nu a fost înregistrat în Londra. În ianuarie, în perioada de vârf a pandemiei, capitala Angliei înregistra aproximativ 200 de decese pe zi la pacienții infectați cu noul coronavirus. (BBC)

5. Aproximativ jumătate din britanici au anticorpi specifici Covid-19, relevă datele oficiale. În Anglia procentul este de 54,7%, în Țara Galilor, 50,5%, în Irlanda de Nord 49,3%, iar în Scoția 42,6%. Prezența anticorpilor indică faptul că persoana respectivă fie a trecut prin boală sau a fost vaccinată. (Sky News)

6. O singură doză de vaccin anti Covid-19 dezvoltată de Pfizer/BioNTech sau Moderna asigură o eficiență de 80% în prevenirea infecției, conform unui nou studiu al Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Două doze din același vaccin cresc eficiență la 90%, la două săptămâni de la rapel. (CNBC)

7. Veniturile la buget aferente lunii martie sunt cu peste 10% mai mari comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în timp ce deficitul bugetar este mai mic față de aceeași perioadă, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta a precizat că este vorba de cifrele preliminare pentru luna martie. (Profit.ro)

8. Premierul Florin Cîţu a anunțat că în următoarele două luni România va primi peste opt milioane de doze de vaccin. (Digi24)

9. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi deschise 144 de cabinete noi unde va fi administrat vaccinul Pfizer (News.ro).

10. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a declarat că în 4 ani se va putea circula pe Autostradă de la Sibiu la Bruxelles. (Digi24)

11. Ghișeul.ro a devenit prima platformă digitală a statului român care a depășit 1.000.000 de utilizatori. De la începutul anului, peste 230.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro – o medie de aproape 2700 de utilizatori noi în fiecare zi.

12. Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a anunţat că parlamentarii partidului au depus un proiect de lege pentru alegerea în două tururi de scrutin a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene. El a adăugat că ştie faptul că USR-PLUS şi PNL doresc îndreptarea acestei legi şi speră ca şi aceştia să susţină propunerea legislativă. (News.ro)

13. Vaccinul împotriva Covid-19 al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 100% la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele sunt din rezultatele unui test clinic în faza 3, asupra a 2.260 de adolescenţi, în Statele Unite, au anunţat miercuri cele două laboratoare, care îşi exprimă speranţa ca vaccinarea acestei categorii de vârstă să înceapă înaintea noului an şcolar. (News.ro)

14. Grupul farmaceutic britanic GSK va fabrica, pentru Marea Britanie, 60 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de compania americană Novavax. În UE, Novavax amână semnarea unui contract de livrare a vaccinului său împoriva Covid-19 din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, a declarat un oficial al UE implicat în discuții. (Profit.ro)

15. Președintele SUA Joe Biden a anunțat că 90% dintre adulții americani vor fi eligibili pentru vaccinare până pe 19 aprilie. Biden a anunțat că în 3 săptămâni aceștia vor avea disponibil un centru de vaccinare la o distanță de maxim 8 km. 75% dintre americanii care au minim 65 de ani au fost deja vaccinați, a mai anunțat președintele american. (TheGuardian)

16. Indicatorul de încredere în economia zonei euro calculat de Comisia Europeană a înregistrat, luna aceasta, o creștere puternică, depășind așteptările analiștilor și atingând cel mai mare nivel de la izbucnirea pandemiei. Indicatorul ESI (economic sentiment indicator) a crescut la 101 puncte, de la 93,4 puncte în luna anterioară. Evoluția a depășit estimările analiștilor contactați de Reuters și Bloomberg. (Profit.ro)

17. Numărul locurilor noi de muncă adăugate de firme, în martie, în SUA, a fost cel mai mare din ultimele 6 luni. 517.000 noi locuri de muncă au fost înregistrate în martie, cele mai multe în HoReCa. Comparativ, în februarie numărul a fost de 176.000. (CNBC)

18. Oamenii de ştiinţă au reuşit să obţină un organism sintetic unicelular care se divide şi se multiplică la fel ca organismele biologice unicelulare, o reuşită care ar putea duce la construcţia unor nanocomputere şi a unor noi modalităţi de sinteză şi de administrare a unor medicamente. (Hotnews)

19. Parisul va petrece următorii zece ani transformând Champs-Élysées într-un spațiu verde pentru pietoni, după ce o propunere comunitară a fost aprobata de guvern. Conform noilor planuri, traficul vehiculelor va fi redus la jumătate, în timp ce pietonii se vor putea bucura de trotuare mai largi și mai multă verdeață. (CNN)

20. La 70 de ani de la declararea dispariției, gheparzii se întorc în India. Primul program mondial de relocare din Africa, aflat în lucru din 2009, a primit în sfârșit unda verde după ce Parcul Național Kuno a îndeplinit cerințele oficiale. Reîntoarcerea ghepardului, singurul mamifer vânat până la dispariție în India modernă, își propune să modifice trecutul prin „restaurarea moștenirii naturale pierdute din motive etice, precum și din motive ecologice”. (Link)

Fotografia dimineții – Soarele răsare în fața statuii lui Isus Mântuitorul din Rio de Janeiro. Carl De Souză / AFP / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
82% din instalațiile electrice construite anul trecut, la nivel global, sunt pe bază de energie regenerabilă – Cronica Știrilor Pozitive
O fetiță de 3 ani din Turcia a fost salvată după ce a stat 65 de ore sub dărâmături – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău