România anunță primele măsuri pentru stoparea tăierilor ilegale de arbori – Cronica dimineții

1. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat mai multe măsuri pentru stoparea tăierilor ilegale de arbori. Printre acestea se află urmărirea traseului fiecărui arbore, monitorizarea transporturilor de materiale lemnoase prin intermediul GPS şi fotografierea transporturilor de lemne. Ministrul doreşte şi modificarea Codului silvic astfel ca transportul materialelor lemnoase fără documente să devină infracţiune. (News.ro)

2. Numărul cazurilor noi de persoane infectate cu coronavirus, în China, a scăzut pentru a doua zi consecutiv. (AP)

3. Ordonanţa de Urgenţă privind reforma în sănătate a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Ordonanţa prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate. (News.ro)

4. Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că Nicuşor Dan este candidatul care ar putea să o învingă pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. Băsescu este de părere că toate partidele de dreapta ar trebui să susţină candidatura lui Dan. (News.ro)

5. Mai mult de jumătate din polițiștii rutieri din Malta, inclusiv șeful departamentului, au fost arestați în urma unei sesizări anonime. Ei sunt acuzați că în ultimii 3 ani au pontat sute de ore suplimentare fictive. (Reuters)

6. Salariile în Germania au crescut pentru al șaselea an consecutiv în 2019, a anunțat Oficiul Federal de Statistică. (Profit.ro)

7. 61% dintre americani au declarat, într-un sondaj Gallup, că se află într-o situație mai bună decât acum 3 ani. Este cel mai ridicat procent din ultimii 30 de ani înregistrat în anul în care președintele în exercițiu candidează pentru un nou mandat. (Link)

Doua din Cronica de Tehnologie:

– Doi cercetători de la Stanford University au creat prima meduză – cyborg pe care vor să o folosească pentru explorarea oceanelor. Cu un stimulator cardiac artificial care cântărește 10 grame, aceștia au reușit să-i crească de aproape trei ori viteza de deplasare. (Economist)

– Noua serie Galaxy S20 este compusă din 3 modele: S20, S20+ și S20 Ultra. Prețurile variază de la €900, pentru un S20 cu 4G și 128GB stocare, până la €1.550 pentru un S20 Ultra cu 5G și 512GB stocare. Galaxy S20 Ultra poate ajunge să coste mai mult decât pliabilul Z Flip. (Profit.ro)

8. WhatsApp, aplicaţia de mesagerie deţinută de Facebook, a anunţat că a ajuns la două miliarde de utilizatori în toată lumea. (News.ro)

9. Marele Premiu al Chinei la Formula 1, programat la 19 aprilie, a fost amânat din cauza coronavirusului. Ediția din acest an a Mobile World Congress, de la Barcelona, a fost anulată după ce mai multe companii și-au anunțat neparticiparea, din cauza coronavirusului.

10. Autoritățile britanice i-au cerut unui bărbat italian de 101 ani, care locuiește la Londra din 1966, să vină cu părinții pentru a-i confirma identitatea. Bărbatul a aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie, după Brexit. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Președintele Trump a aranjat numele celor patru mari companii din tehnologie, care valorează minim $1000 miliarde, pentru a forma MAGA/Make America Great Again. Mark Wilson/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Viorica Dăncilă și-ar putea prezenta azi demisia din funcția de președinte PSD – Cronica dimineții
Klaus Iohannis: Nu există vreo intenţie de tăiere a salariilor sau a pensiilor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău