România are 7 milioane de angajați și 4,9 milioane de pensionari – Cronica dimineții

1. Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că dacă formaţiunea ar intra la guvernare s-ar asocia cu PNL şi ar valida acest partid. „De asta nu trebuie să cădem în capcana de a cere un minister, două, trei PNL-ului, pentru că ne vor da orice. Ideea că intrăm cu ei la guvernare şi îi validăm înseamnă pentru ei raiul pe pământ, este exact ce aşteaptă şi ce-şi doresc de la noi”, consideră Barna. (News.ro)

2. Ultimul pas pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european a fost făcut, iar Parlamentul European a confirmat-o oficial pe fosta șefă DNA în funcția de conducere a Parchetului European. (Hotnews)

3. România are, în prezent, aproximativ 7 milioane de angajați și 4,9 milioane de pensionari, a declarat ministrul interimar al Muncii, Marius Budăi, în conferința de bilanț. (Profit.ro)

4. Corina Rebegea, directoarea Inițiativei SUA-România din cadrul Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), un think tank american care se ocupă și de fenomenul dezinformării, spune că în România începe să se simtă, pe lângă influența Rusiei, și cea chineză, dar subliniază că aceasta din urmă nu este deocamdată la nivelul campaniilor de dezinformare făcute de Rusia. (RadioEuropaLibera)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Bulgaria și Romania sunt dispuse să ofere ajutoare mai mari pentru a atrage grupul Volkswagen să investească într-o nouă uzină. Pentru a obține contractul care va genera o investiție de un miliard euro, guvernanții români au fost în Germania. (Profit.ro)

6. Consiliul Investitorilor Străini a realizat un sondaj printre principalii membri din România şi a ajuns la concluzia că cea mai mare îngrijorare a acestora este lipsa de forţă de muncă. (Adevarul)

7. Piaţa imobiliară din România a înregistrat câteva premiere în primele nouă luni ale lui 2019. Cele mai importante sunt scăderea yieldurilor la puțin sub 7%, lucru care s-a mai întâmplat o singură dață, în 2007, la vânzarea America House, pierderea supremației Bucureștiului în piața tranzacțiilor imobiliare dar și întărirea rolului investitorilor autohtoni, ce domină piața tranzacțiilor mici, în general, cu o valoare în jur de zece milioane de euro și sub. (Economica)

8. Acțiunile Netflix au crescut cu 8,5% după ce compania a anunțat că a adaugat 517.000 noi abonați în SUA și 6,8 milioane la nivel internațional. Ambele cifre sunt sub estimările inițiale. Acțiunile Netflix scăzuseră cu 22% în ultimele 3 luni. (WSJ)

9. Contul de Instagram al actriței americane Jennifer Aniston s-a blocat, după ce artista a postat o fotografie cu foștii colegi din serialul “Friends”. Aniston a strâns aproape 12 milioane de like-uri în 24 de ore. (BBC)

10. Liderii Democraților au plecat de la o întâlnire la Casa Albă, cu Donald Trump, după ce președintele american a jignit-o pe Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților, numind-o “politician de nivelul trei”. (AP)

Fotografia dimineții – Scrisoarea trimisă de președintele Trump omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, în care îi spunea “don’t be a fool”:

Ți-ar mai putea plăcea
China devine prima țară din lume care a conectat un reactor nuclear de mici dimensiuni la rețeaua electrică – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Tariceanu: Voi susţine necondiţionat o decizie a coaliţiei de a demara procedura de suspendare a preşedintelui

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău