România are mai puțini megawați instalați decât la 31 decembrie 1989 – Cronica serii

1. România are mai puțini megawați instalați decât la 31 decembrie 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Astfel, la finalul lui 1989, puterea instalată totală era de 21.561 MW. Cele mai recente date ale ANRE arată în prezent un total de puțin peste 20.667 MW, după Autoritatea a retras în ultima parte a anului trecut și anul acesta licențe pentru unități de producție însumând peste 3.000 MW. (Profit.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că alegerile locale vor avea loc, cel mai probabil, pe data de 14 iunie, acestea neputând fi organizate în 31 mai sau 7 iunie, atunci când sunt sărbători creştine. (News.ro)

3. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a fost avizat negativ în comisiile parlamentare de specialitate, cu 18 voturi împotrivă şi 18 voturi pentru. Cîţu a primit aviz negativ şi la prima numire în Guvern. (News.ro)

4. Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis ca Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G. Huawei este o companie care, spre deosebire de companii de încredere, a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiție al SUA pentru fraude și complot pentru a fura secrete comerciale. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Grupul bancar francez Crédit Agricole și-a informat angajații că „investighează oportunitatea de a ieși din România”. (Profit.ro)

5. România a coborât două poziții, până pe locul 32, într-un clasament european al țărilor realizat de Camera de Comerț Europeană (EuCham), care oferă cel mai prielnic mediu pentru afaceri. Țara noastră a fost devansată de Ungaria și Muntenegru. (Profit.ro)

6. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut cu 5,7% în 2019, serie brută, faţă de anul anterior. (News.ro)

7. Ungaria va reduce taxarea forței de muncă și a companiilor mici, a declarat premierul Viktor Orban. Acesta a avertizat în discursul privind starea națiunii că va urma o perioadă dificilă pentru economie din cauza stagnării zonei euro. (News.ro)

8. Mai mult de 700 de avertizări de inundații, un record, au fost emise ieri în Marea Britanie, din cauza furtunii Dennis. (BBC)

9. Facebook a anulat, din cauza coronavirusului, o conferință de marketing care urma să aibă loc în San Francisco și la care erau așteptați în jur de 5.000 de oameni. (SF Chronicle)

10. Alimentele crocante ar putea ajuta la combaterea obezității. Un nou studiu sugerează că chipsurile crocante din cartofi i-ar putea face pe oameni să simtă că și-au potolit foamea după ce au consumat o cantitate din aceste produse. (Quartz)
Fotografia serii – Mai mulți soldați israeli au fost păcăliți de militanți Hamas care s-au folosit de selfiuri feminine pentru a intra în contact cu ei și a le sparge smartphone-urile. Sursa.
Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Întreaga piață de cryptomonede a pierdut aproape $700 miliarde din Ianuarie până azi
România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul al treilea – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău