România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro – Cronica serii

1. România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 de milioane de euro, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, Virgil Popescu. (News.ro)

2. Economia are o contracție cuprinsă între 30 și 40%, iar după ce va fi atins vârful epidemiei și această criză va intra pe o pantă descendentă vrem să avem măsurile pregătite pentru relansarea economiei, a declarat azi ministrul Economiei, Virgil Popescu. (Profit.ro)

3. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că prelungirea stării de urgenţă „fără o minimă garanţie” că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic „ar fi o inconştienţă totală”. „Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie!”. (News.ro)

4. Exportul de energie electrică pe primele două luni din acest an a fost de 1.009,7 milioane kWh, în creştere cu 468,5 milioane kWh, adică 86,6%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

5. Comisia Europeană și-a exprimat dezaprobarea față de decizia României de a interzice exporturile de produse agricole, adăugând că va analiza impactul pe care această interdicție îl va avea asupra schimburilor comerciale în interiorul pieței unice. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Turcia elaborează un proiect de lege care va obliga companiile ce dețin rețele sociale care au peste 1 milion de utilizatori turci zilnici să aibă reprezentanță locală. În caz contrar, lățimea de bandă a acestora va fi limitată cu 95%. (Reuters)

6. Organizațiile pro alegere din Polonia reclamă faptul că parlamentul se pregătește să interzică, invocând pandemia, întreruperea de sarcină. O încercare similară, din 2016, a scos în stradă mai multe zeci de mii de femei care au protestat, legea fiind atunci retrasă. Polonia are una dintre cele mai dure legi din Europa pentru întreruperea de sarcină, avortul fiind permis în cazul violurilor, incestului sau când viața mamei sau a copilului este afectată. (Euronews)

7. Bulgaria vrea să-şi accelereze cu mai multe luni procesul aderării la zona euro, pentru a obţine împrumuturi acordate doar statelor membre ale Eurogrupului şi să depăşească criza economică cauzată de pandemia noului coronavirus. ”Cei care sunt în zona euro vor avea miliarde la dispoziţie”, a subliniat în weekend, într-o conferinţă de presă la Sofia, premierul Boiko Borisov. (News.ro)

8. Grupul sud-african Naspers, acționarul majoritar al Prosus, companie din care face parte și eMag, este în căutare de noi achiziții, având la dispoziție pentru acest scop circa 8 miliarde de dolari, numerar și împrumuturi. Grupul este interesat în special de jucătorii de pe piața educației online, în contextul în care pandemia a închis școlile și a condus la izolarea oamenilor la domiciliu. (Profit.ro)

9. Francezii se opun în proporție de 53% instalării obligatorii – la toţi deţinătorii de telefoane mobile – a unei aplicaţii care să-i avertizeze dacă s-au aflat în apropierea unei persoane infectate cu noul coronavirus, conform datelor unui sondaj. (News.ro)

10. Dansatoarele de striptease s-au adaptat la pandemie și folosesc platformele online pentru a-și continua activitatea – evenimentele se promovează pe Twitter, se transmit pe Instagram și se monetizează cu aplicația pentru donații Cash. (NY Times)

Fotografia serii o reprezintă pe Oliva Veronesi, o bătrână de 93 de ani din Pittsburgh, SUA, cerând din izolare mai multă bere. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Premierul Florin Cîtu: Bugetul pe 2021 va fi construit cu un deficit în jur de 7% din PIB – Cronica serii
Inflația a ajuns la 4,12% în iulie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău