România este printre țările UE cu creșterea cea mai mare a vânzărilor cu amănuntul în luna Mai – Cronica serii

RIP Ennio Morricone.

1. Guvernul a aprobat proiectul care va reprezenta baza legală pentru aplicarea măsurilor de carantină și izolare, urmând ca acesta să fie discutat de Parlament în regim de urgență. Prin acest proiect au fost definiți termenii de „carantină” și „izolare”. Potrivit proiectului, vor putea intra în carantină persoanele suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent patogen. Izolarea se poate dispune doar pentru persoanele purtătoare de agenți patogeni ai bolilor infecto-contagioase. (Hotnews)

2. Un studiu la scară largă făcut în Spania arată că doar 5% din populația țării a dezvoltat anticorpi la noul coronavirus, întărind astfel ipoteza că o așa-numită imunitate colectivă pentru COVID-19 nu poate fi obținută. (Link)

3. Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS susţin organizarea alegerilor locale din toamnă pe parcursul a două zile pentru a avea un proces electoral corect şi accesibil tuturor cetăţenilor în condiţii de siguranţă sanitară. (News.ro)

4. Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. Edilul motivează că în ultimii cinci ani, a trăit „numeroase dezamăgiri şi revolte” în calitate de social-democrat, iar „epoca Dragnea” a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, „în care politica pumnului în gură a consfinţit dictatura absolută a unui individ care a adus şi promovat în conducerea partidului multe nulităţi”. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Șeful pe zona securitate pentru Android și Play Store a cerut renunțarea la termenii “black hat” și “white hat” folosiți de comunitatea de securitate pentru a descrie actorii negativi și pozitivi din această zonă. Majoritatea membrilor comunității consideră ridicolă cererea lui David Kleidermacher. Acești termeni își au originea în filmele western, unde eroul negativ purta pălărie neagră, iar cel pozitiv purta o pălărie albă. (ZDNet)

5. Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air, a declanșat procedura de concordat preventiv, un mecanism de evitare a insolvenței, care permite unei companii să propună creditorilor săi, care dețin peste 75% din creanțe, un plan de redresare și plată a datoriilor.(Profit.ro)

6. Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) arată că anul 2020 este unul atipic din punct de vedere economic, din cauza pandemiei COVID-19. 45% dintre participanţii la un sondaj consideră cel mai probabil un scenariu de revenire a economiei în formă U, în timp ce jumătate din companii nu au în plan noi investiţii în 2020. (News.ro)

7. Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat o creștere semnificativă de 16,4% în luna mai 2020, comparativ cu aprilie, statele membre cu cele mai importante creșteri fiind Luxemburg (28,6%), Franța (25,6%), Austria (23,3%), Croația (21,4%) și România (20,1%), arată datele publicate, luni, de Eurostat. (Profit.ro)

8. UBS estimează că până în 2025 se vor închide 100.000 de magazine din SUA. (Axios)

9. Israelul a reintrodus azi o serie de restricții pentru a combate o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, printre măsuri numărându-se închiderea imediat a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru organizarea de evenimente. (Hotnews)

10. Încălzirea globală a cauzat topirea a 51% din suprafaţa gheţarilor din Peru, în ultimii 50 de ani, anunţă, într-un raport, Autoritatea Naţională peruană a Apei. Raportul vizează perioada 1948-2019 și arătă că noi lacuri s-au format din cauza topirii gheţarilor. (News.ro)

Fotografia serii reprezintă un grafic realizat de Houston Chronicle care prezintă evoluția internărilor din statul american Texas pentru pacienții infectați cu noul coronavirus:

Ți-ar mai putea plăcea
Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga cere Moscovei să oprească imediat războiul din Ucraina – Cronica serii
Plahotniuc cedează puterea în Republica Moldova – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău