România învinge din nou Anglia la un European de fotbal – Cronica dimineții

1. Reprezentativa under 21 a României a învins, cu scorul de 4-2, selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de fotbal. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte. Mai multe știri pe subiect în Cronica Sportivă realizată de Gusti.

2. Peste 47% din maşinile Poliţiei Române şi-au depăşit norma de casare de două ori. Poliţiştii încă pleacă în misiuni cu Dacii 1310, Solenza şi autospeciale ARO fabricate în anii ’90. (Libertatea)

3. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, spune că, dacă va fi nevoie de el în ţară, este gata să îşi pună la dispoziţie cunoştinţele, competenţele pentru a moderniza România. Totodată, Cioloş a spus, la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis are o imagine de om echilibrat la nivelul Uniunii Europene, astfel că nu e exclus să se discute despre venirea acestuia în funcţia de preşedinte al Consiliului European. (News.ro)

4. Premierul Viorica Dăncilă a declarat aseară, la Neptun, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD nu s-a discutat despre remanierea Guvernului. Ea a mai spus că la congres pot candida toţi cei care doresc şi că, dacă majoritatea va decide că trebuie introduse în statutul partidului criterii de integritate, atunci aşa se va întâmpla. (News.ro)

5. Departamentul pentru Sănătate al statului american Missouri a respins cererea de prelungire a licenței depusă de singura clinică din stat care mai realizează avorturi. Dacă va fi închisă, atunci Missouri va deveni primul stat din SUA fără vreo clinică ce ar putea realiza procedura avortului, din ultimii 50 de ani. (CNN)

6. O școală catolică privată din Indiana, SUA, a refuzat să aplice un ordin venit de la arhidieceza catolică a statului care cerea concedierea unui învățător homosexual. (ABCNews)

7. Numărul femeilor educate, absolvente de facultate, l-a depășit, în Statele Unite, pe cel al bărbaților absolvenți ai unei facultăți. În primul trimestru al acestui an, conform statisticii, 29,5 milioane de femei educate lucrau în SUA, în timp ce bărbații educați activi, în câmpul muncii, au fost 29,3 milioane. (NPR)

O știre din Cronica de Divertisment: “Toy Story 4” are în acest weekend premiera în Statele Unite, iar criticii i-au acordat deja numeroase cronici pozitive (calificativ 84 din 100 pe Metacritic). Franciza cu jucării pline de viață a fost lansată în 1995, când “Toy Story” a devenit primul film de animație realizat integral pe computer și primul film de animație realizat de Pixar. “Toy Story” este a cincea cea mai profitabilă franciză de animație din istorie și fiecare film în parte a stabilit noi recorduri de box-office. În România, “Toy Story 4” va avea premiera la cinema vineri, 28 iunie. (IMDB)

8. Un tribunal din Cehia a decis ca 2.435 de proprietari de automobile Skoda și Volkswagen echipate cu motoare diesel să primească despăgubiri în valoare de 21 milioane euro. (Profit.ro)

9. Toată gheața din Groenlanda s-ar putea topi în următorii 1000 de ani dacă nu se vor lua măsuri pentru oprirea încălzirii globale. Calotă de gheață ce acoperă Groenlanda este a doua ca întindere de pe suprafața planetei, iar topirea ei ar crește nivelul mărilor și oceanelor cu 7 metri. (Axios)

10. Președintele Trump a amenințat cu închisoarea un fotograf și un reporter al revistei TIME în timp ce le acorda un interviu. Trump s-a supărat deoarece o scrisoare personală pe care președintele american o primise de la liderul nord-corean Kim Jong Un a fost fotografiată. (WashingtonPost)

Fotografia dimineții – Mulțimea adunată la Stonehenge pentru solstițiul de vară. Finnbarr Webster/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Biden, mesaj pentru Rusia: „Nici să nu vă gândiți să pășiți un centimetru pe teritoriul NATO” – Cronica dimineții
Simona Halep joacă azi pentru calificarea în semifinalele de la Wimbledon – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău