România s-a calificat în semifinalele Europenelor de tineret – Cronica dimineții

1. Naționala României de tineret s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal din Italia. România a remizat aseară cu Franța, ambele echipe mergând in semifinale, România de pe primul loc. Calificarea în semifinale ne-a adus și dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokio. Ultima oara cand România a fost, cu echipa de fotbal, la Jocurile Olimpice, s-a întamplat în 1964, tot la Tokio. Joi seară, România va juca cu Germania, de la 19, pentru calificarea in finală. Mai multe in Cronica Sportivă de astăzi.

2. Popririle bancare vor fi instituite de către ANAF doar pe sumele datorate statului, nu pe tot ce se află în conturile bancare ale firmelor sau persoanelor executate silit. Ridicarea popririlor va fi făcută în timp real. Acum, ANAF pune poprire simultan pe toate conturile, iar ridicarea popririi se efectuează la câteva zile după ce trage suma datorată statului. (Profit.ro)

3. Potrivit datelor Autorității Naționale pentru Protecția Dreptului Copilului și Adopții, în Registrul Național pentru Adopții, în ultima zi a anului trecut, erau înregistrați 3.123 de copii adoptabili, 80% dintre aceștia, mai exact 2.508, fiind la profilul greu adoptabili. În total, în România, 50.608 copii sunt în sistemul de protecție specială, dintre care 17.916 se află în îngrijirea celor 11.218 asistenți maternali atestați. (Hotnews)

4. Ministerul Finanțelor Publice a contractat, în 2018, împrumuturi totale echivalente de peste 15,4 miliarde de euro pentru a menține deficitul bugetar sub pragul de 3%. De asemenea, a plătit dobânzi mai mari cu 27,8% în 2018 față de 2017 (+2,82 miliarde lei), potrivit raportului privind execuția bugetară finală pentru anul trecut. (Cursdeguvernare)

5. Doar 142.000 de români au pensie de cel puţin 3.400 de lei „în mână”. Majoritatea sunt militari. Aproape 49.000 de civili au avut, în aprilie 2019, pensie mai mare sau egală cu 3.350 de lei „în mână”, potrivit datelor comunicate de către Casa Naţională de Pensii Publice. (Economica)

6. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din Bucureşti sunt singurele două universități incluse în topul QS Ranking 2020 , ambele în intervalul 801-1000 din clasament. Cele două universități au fost clasate și anul trecut pe aceleași poziții. (Hotnews)

7. Doi senatori americani au introdus o lege prin care le cer platformelor Google, Facebook, Apple, Amazon etc, să dezvăluie cât valorează datele personale ale unui utilizator. (Axios)

8. Progresul înregistrat împotriva bolilor de inimă a stagnat în Statele Unite, ceea ce duce la reducerea speranței de viață, în special pentru generația 40-50 de ani. Obezitatea și diabetul de tip 2 sunt principalele cauze care generează bolile cardiovasculare. (WSJ)

9. Cei de la Warner Bros. au numit-o pe Ann Sarnoff CEO-ul companiei. Este pentru prima oară când o femeie va conduce firma. (Variety)

10. Jocurile Olimpice de iarnă, din 2026, se vor ține la Milano și Cortina d’Ampezzo. Italienii au câștigat competiția cu cei din Suedia, care au candidat cu Stockholm. La Cortina s-au desfășurat Jocurile Olimpice de iarnă din 1956. Aproximativ $1,7 miliarde va costa organizarea, din care CIO va suporta $925 milioane. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Pompierii au fost chemați in Germania pentru a salva o veverița care și-a prins capul intr-un capac de canalizare. Via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
PSD va vota ca vaccinarea să devină obligatorie – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Deficitul SUA va depăși $1000 miliarde anul acesta

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău