România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams – Cronica serii

1. România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams, a declarat într-un interviu pentru Observatorul Militar generalul-locotenent Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente – structura care se ocupă de achizițiile publice la nivelul MApN. Este vorba despre 54 de tancuri Abrams. (G4Media)

2. Unul din patru copii din statele Uniunii Europene se confruntă cu riscul sărăciei, România înregistrând cea mai ridicată rată dintre cele 27 de ţări membre, potrivit unui raport al organizaţiei Salvaţi Copiii. (Digi24)

3. Cel mai bun program de ţară pe care îl are România este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a spus Valentin Lazea, economist-şef la Banca Naţională a României. (Digi24)

4. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu a anunţat, marţi, după întâlnirea care a vizat Canalul Bîstroe, că partea ucraineană s-a angajat să oprească orice fel de dragaj până la clarificarea situaţiei, iar măsurătorile programate să înceapă în 15 martie se vor derula potrivit calendarului convenit. (News.ro)

5. România are aproape 207.000 de pensionari speciali care primesc în medie, lună de lună, o pensie de 8.800 de lei, de cinci ori mai mult decât pensionarii „comuni”, care au ieșit la pensie fără vreo lege specială, arată datele Ministerului Muncii. (Libertatea)

Promo: Telefoanele vechi devin fapte bune pentru natură prin programul Orange de economie circulară “Re”. Vino cu telefonul pe care nu-l mai utilizezi în orice magazin Orange și poți primi un voucher de reducere. În plus, cu fiecare telefon adus până pe 15 martie, contribui la plantarea Pădurii “Re”. Mai multe detalii: https://oran.ge/FaptaBuna

6. Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, a fost respinsă de Camera Deputaţilor, cu 86 de voturi pentru, 177 împotrivă şi 2 abţineri. (News.ro)

7. Liderul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a estimat marţi că în oraşul Bahmut din estul Ucrainei asediat de trupele ruse luptă între 12.000 şi 20.000 de soldaţi ucraineni, care opun forţelor ruse o rezistenţă înverşunată. (Hotnews)

8. Pentru prima dată în ultimii aproape șapte ani, un nou reactor nuclear a fost pornit în Statele Unite. Luni, Georgia Power a anunțat că unitatea 3 a reactorului nuclear Vogtle a început o reacție nucleară în interiorul reactorului. (CNBC)

9. 23% dintre postările de pe Facebook dinaintea alegerilor americane din 2020 care foloseau imagini politice conțineau dezinformări. Asta arată un studiu care a analizat aproape 14 milioane de postări, peste 14.000 de pagini și 11.000 de grupuri publice în perioada august – octombrie 2020. (Tech Policy Press)

10. Semințele au un termometru intern, care le indică momentul în care să germineze sau dacă să o facă ori nu, au descoperit oamenii de știință elvețieni. Descoperirea ar putea deveni importantă în creșterea plantelor adaptate la o gamă largă de condiții climatice. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Numărul infecţiilor dobândite în spitale s-a dublat în ultimii 12 ani
Banca Mondială revizuiește în plus creșterea economiei românești din acest an – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău