Românii sunt pe primul loc în topul UE al mitei date pentru asistență medicală în pandemie – Sinteza Saptamanii 14 – 20 Iunie 2021

Sinteza Săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.

România murdară

« De ce este România murdară? Un ghid despre managementul deșeurilor pe care ar trebui să-l citească primarii, cetățenii și firmele de salubritate », căci până la urmă cu toții suntem de vină pentru cum arată natura. Primul gând merge către unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni, acoperit complet de gunoaie și din care voluntarii au strâns 3.500 de saci cu deșeuri. La fel, un ‘colţ de rai’ din judeţul Braşov a fost transformat în groapă de gunoi.
Situația în Sectorul 1 de București este deja prea-cunoscută, căci gunoaiele apar și apar, iar orașul a trecut la nivelul pe șobolani. O situație similară se întâmplă la Ploiești, unde Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut declararea stării de alertă, din cauza gunoaielor care nu sunt ridicate la timp

Băuturi fine, instrumente muzicale și diagnostice falsificate 

Mai multe conflicte, mai puțină politică

Parlamentarii n-au răspunsuri la criza deşeurilor, reformele promise de Coaliție au rămas în aer, violența împotriva femeilor este folosită ca ramă pentru fotografii politice victorioase, iar când cei mici se culcă flămânzi, politicienii dau declarații. 

Justiția identității naționale

Curtea Constituțională a motivat sec permiterea existenței Secției Speciale prin “înlăturarea sau desconsiderarea identităţii constituţionale naţionale” și ar putea folosi această motivare oricând dorește.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 4-11 aprilie 2021
Sinteza săptămânii 05 Mai – 06 Iunie 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău