De la începutului anului, în judeţul Constanţa au fost găsite 3.000 de tone de deşeuri – Sinteza săptămânii 7-13 Iunie 2020

Sinteza săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro.

Brokerii de deșeuri, criza imunoglobulinei, analfabetism științific și fabrica de permise.

România în service

« Intrarea în Schengen. Rețelele mafiote, mai pregătite decât statul? ». România a ajuns importator de gunoaie din cauza ‘brokerilor de deșeuri’ care fac afaceri din prețuri extraordinar de mici – “În Europa neutralizarea deșeurilor costă 500 euro, la noi costă 20-50 de euro” – pentru distrugerea lor, însă acestea de multe ori nici nu mai ajung la procesatorul final, ci pe câmpuri, pentru că autoritățile nu urmăresc până la capăt transporturile. 

Scump la vedere

Doar ce-a fost trimis, c-a și venit înapoi. « Feedback critic de la Bruxelles pentru PNRR-ul României / Cum s-a încurcat Guvernul în datele trimise Comisiei Europene ». Fost comisar european, Corina Crețu, susține că “planul este incoerent, nerealist și netransparent”.
PNRR nu a fost respins, dar Comisia Europeană atenționează asupra greșelilor și inadvertențelor din document. Undeva în el, un training costă 133.000 de euro / persoană. E-n regulă, Guvernul a cerut păsuire o lună pentru o nouă evaluare.

Suflu nou, cercuri de interese și frauda electorală

Vasile Dîncu nu exclude o guvernare cu PNL, pe când Cîțu și Ciolacu nici nu vor să audă.

Justiție inversă

Curtea Constituțională ignoră literalmente UE, iar 25 de organizaţii solicită demisia membrilor CCR după decizia privind Secția Specială. Uniunea Europeană recomandă desființarea acesteia, pe când decizie CCR susține că Secția Specială este constitutională.
România rămâne sub MCV. Raportul critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în ciuda avizului negativ al CSM. 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 4-11 aprilie 2021
Sinteza Săptămânii 01-07 martie 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău