Rompetrol Rafinare, afaceri de peste $1 miliard – Cronica de Business

1. Furnizorul de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry a raportat ameliorarea profitabilității la T1. Alumil Rom Industry a realizat în primul trimestru venituri nete de 17,67 milioane lei, cu 20,86% mai mari decât cele de 14,62 milioane lei din perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

2. Compania americană de plăți digitale Marqeta a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 123% în primul trimestru, până la valoarea de $108 milioane, fiind evaluată la până la $17 miliarde. (CNBC)

3. Valoarea totală a pieţei pentru servicii IT&C şi echipamente informatice şi de telecomunicaţii a fost de 58,81 miliarde lei (€11,92 miliarde), în 2020, comparativ cu 48,10 miliarde de lei (€9,75 miliarde) în anul anterior. (News.ro)

4. Compania aeriană low cost Ryanair a înregistrat cea mai mare pierdere anuală din istoria sa de 35 de ani –  €815 milioane în cele 12 luni încheiate la finele lui martie, versus un profit de €1 miliard în perioada similară din anul precedent, pe fondul pandemiei. (The Guardian)

5. Compania Romcarbon, activ în piața românească a reciclărilor de mase plastice, a înregistrat în primele trei luni un câștig EBITDA operațional de 3,07 milioane lei, în creștere cu 4,06% față de 2,95 milioane lei. (Profit.ro)

6. Piața globală de produse de lux și-ar putea reveni la nivelul de dinainte de criză chiar în acest an, ajutată de cumpărăturile făcute de clienții chinezi și americani. (Reuters)

7. Grupul francez Saint-Gobain, producător de materiale de construcţii, a încheiat un acord pentru achiziţionarea Grupului Duraziv din România, specializat în producţia de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice, grup cu o cifră de afaceri de peste €30 milioane în 2020. (News.ro)

8. Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a avut în primul trimestru al acestui an cifră de afaceri brută de peste $1 miliard, cu 8% deasupra nivelului din T1 2020, datorită unei creșteri ușoare a vânzărilor. Rezultatele au fost susținute și de majorarea marjei brute de rafinare, de la 29,1 dolari/tonă în primele trei luni din 2020, la 34 dolari/tonă în primele trei luni din acest an. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Băncile din Marea Britanie ajută persoanele afectate de coronavirus – Cronica de Business
Etihad va oferi asigurări pentru călătorii care se îmbolnăvesc de Covid-19 – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău