Royal Mail va realiza primul test de livrare cu drona din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

1. SpaceX va accepta plata cu dogecoin pentru misiunea care va încerca să ajungă pe Lună anul viitor. “DOGE-1 Mission to the Moon” își propune să demonstreze utilitatea criptomonedelor în afara planetei noastre și să pună bazele comerțului interplanetar, lăsând un dogecoin pe Lună. (Reuters)

2. Royal Mail va realiza primul test de livrare cu drona din Marea Britanie. Kit-uri pentru COVID-19 și alte colete vor fi transportate către aeroportul din Insulele Scilly cu un avion de mari dimensiuni. De acolo, pachetele vor fi distribuite cu drone capabile să decoleze și să aterizeze vertical. (The Guardian)

3. Hackerii au furat aproape 100GB de date și apoi au blocat cu ransomware calculatoarele Colonial Pipeline, într-o acțiune care a dus la închiderea celei mai mari țevi de petrol din SUA. În spatele dublului atac s-a aflat grupul DarkSide. (Bloomberg)

4. Windows 10X nu va mai fi lansat anul acesta și, foarte probabil, Microsoft va renunța la sistemul de operare care trebuia să lupte cu Chrome OS. Compania și-ar fi schimbat planurile și se va concentra pe Windows 10, după creșterile de care s-a bucurat piața PC-urilor de la începutul pandemiei. (Profit.ro)

5. WhatsApp s-a răzgândit și nu va mai bloca anumite funcții în cazul utilizatorilor care nu vor accepta noile politici ale produsului, ce vor intra în vigoare din 15 mai. În schimb, “rebelii” vor fi stresați cu notificări frecvente, ce le vor aduce aminte cu insistență că încă nu au acceptat noile reguli. (Profit.ro)

6. Clubhouse și-a lansat aplicația de Android, în versiune beta și doar în SUA, deocamdată. După câteva săptămâni de teste, disponibilitatea va fi extinsă la nivelul țărilor vorbitoare de limbă engleză. Nu se renunță, încă, la sistemul de acces pe bază de invitație. (News.ro)

7. Până în 2024, companiile din toată lumea vor investi $240.6 miliarde în edge computing. IDC estimează că investițiile de acest domeniu vor avea o rata anuală compusă de creștere de peste 15%. (WSJ)

8. Producătorii auto sunt forțați de criza de cipuri să renunțe la unele funcții high-end, pentru a putea continua producția. Printre facilitățile eliminate se numără oglinzile retrovizoare inteligente (RAM), ecranele mari (Renault) și sistemele de navigație (Nissan). (Bloomberg)

9. Zoom poate folosi camera în Split View, pe iPad, o funcție la care nicio altă aplicație terță nu are acces. Descoperirea ridică noi semne de întrebare privind tratamentul preferențial pe care Apple îl acordă anumitor dezvoltatori, ca excepție de la propriile reguli. (Apple Insider)

10. AirTag a fost spart, la mai puțin de 10 zile de când a fost lansat pe piață. Un cercetător german a reușit să acceseze microcontroller-ul și să modifice software-ul acestuia. De dragul demonstrației, cercetătorul a modificat URL-ul NFC, care trimitea, în mod normal, către site-ul Find My, când un AirTag era pus în Lost Mode. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a făcut publice, dintr-o eroare, specificațiile tehnice pentru procesoarele din a 13-a generație – Cronica de Tehnologie
iPhone 13 este elogiat pentru calitatea ecranului, a camerelor foto și pentru autonomie, fiind considerat un smartphone de 9/10 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău