Microsoft: Infrastructura esențială a Statelor Unite din mai multe industrii a fost atacată de hackerii chinezi – Cronica de Tehnologie

1. Mașinile zburătoare (eVTOL) ar putea fi comercializate în China începând cu 2025 sau 2026. La ora actuală există peste 800 de concepte de design eVTOL în întreaga lume. Se estimează că această piață va ajunge să valoreze $1 trilion în 2040 și $9 trilioane în 2050 și că, în 2050, China va avea 23% din piață, iar SUA 27%. (News.ro)

2. Supermașina electrică Owl, a producătorului japonez Aspark, a doborât două recorduri de viteză – 309.02kph pentru 200 de metri și 318.85kph pentru 400 de metri. Aspark Owl are o autonomie de 400km, se încarcă în 40 de minute și accelerează până la 100kph în 1,72 de secunde. (Autoblog)

3. Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, și-a anunțat candidatura la prezidențiale într-o sesiune audio pe Twitter, alături de Elon Musk. Cu aproximativ 667.000 de ascultători, sesiunea a fost plină de probleme tehnice, care au făcut ca cei doi să fie auziți sporadic. Drept urmare, Hashtag-urile #DeSaster și #FailureToLaunch au ajuns imediat la Trending. (Wired)

4. Infrastructura esențială a Statelor Unite din mai multe industrii a fost atacată de hackerii chinezi, iar atacul este încă în curs de desfășurare, anunță Microsoft. Grupul de hackeri Volt Typhoon urmărește obținerea de informații și perturbarea comunicațiilor dintre SUA și aliații din Asia. (News.ro)

5. Eficiența muncii a scăzut la Meta, susține o parte a angajaților, pe fondul incertitudinilor create de multiplele valuri de disponibilizări. Aceeași angajați spun că încă rămân decizi de dezvoltare de luat pentru acest an, decretat de Mark Zuckerberg drept anul eficientizării companiei. (Bloomberg)

6. Una dintre noutățile pe care le va aduce iOS 17 ar putea fi un mod ambiental, care va afișa informații precum agenda, vremea și notificările în timp ce telefonului este ținut la încărcat pe orizontală. Existența acestei funcționalități ar putea fi confirmată sau infirmată luna viitoare, la WWDC. (Bloomberg)

7. Sony a anunțat un dispozitiv de gaming portabil, numit Project Q. Cu un ecran HD de 8 inch și toate funcțiile/butoanele unui controller DualSense, acesta va permite jucarea wireless a jocurilor de PS5 și va fi lansat cândva în cursul acestui an. (The Verge)

8. Oracle a început să verifice codul sursă folosit de TikTok, anunță șeful platformei chinezești Shou Zi Chew. Compania americană urmează să găzduiască și să supravegheze toate datele generate de utilizatorii din Statele Unite. O soluție similară, cu centre de date în Irlanda și Norvegia, este dezvoltată și pentru Europa. (Bloomberg)

9. Industria americană de tehnologie riscă pierderi enorme, avertizează șeful Nvidia Jensen Huang. Asta pentru că, drept urmare a embargourilor impuse Chinei de SUA, companiile chineze au început să-și dezvolte propriile cipuri. (FT)

10. Google lansează un program de recompense pentru vulnerabilitățile descoperite în propriile aplicații de Android. Mobile Vulnerability Rewards Program prevede recompense de până la $30,000 în funcție de gravitatea găurilor de securitate descoperite, cele mai profitabile fiind cele care permit executarea arbitrară a codului fără interacțiunea utilizatorului. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință italieni au creat o sămânță artificială care își poate schimba forma și se poate deplasa în mod autonom – Cronica de Tehnologie
Un tânăr de 16 ani, care locuiește cu mama, ar putea fi liderul Lapsus$ – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău