Ryanair introduce două noi curse între România și Marea Britanie – Cronica de Turism

1. Operatorul aerian Tarom a suplimentat numărul de zboruri pe ruta București – Suceava prin adăugarea unor curse în zilele de joi, vineri și sâmbătă. În urma acestei decizii, Tarom asigură 8 zboruri săptămânale între București și Suceava în 6 zile ale săptămânii. Prețurile încep de la 45 de euro pe segment. (Airlines Travel)

2. Operatorul aerian Ryanair va lansa două noi rute din România spre Marea Britanie începând din această toamnă. Compania va opera două zboruri pe săptămână între Manchester și Suceava începând din 31 octombrie, precum și două zboruri pe săptămână între Liverpool și Sibiu cu începere din 1 noiembrie. Biletele pentru cele două rute sunt deja disponibile pe site-ul oficial al companiei aeriene. (BoardingPass)

3. Malta a stabilit detaliile complete pentru noile reguli de intrare în țară. Cetățenii romani care doresc să călătorească în Malta trebuie să prezinte un formular electronic de localizare a pasagerului, un formular național maltez de localizare a pasagerului și un formular referitor la starea sănătății. În plus, este obligatorie prezentarea unui certificat care să atesteze vaccinarea sau testarea negativă PCR. Persoanele care intră în țară cu test PCR negativ sunt obligate să stea în carantină timp de 14 zile. (Profit)

4. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) solicită introducerea testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României, cu scopul de a stimula sosirea turiștilor străini în țară. ANAT susține că România este printre statele cu cele mai dure condiţii de acces pentru minorii sub 12 ani, pentru care nu există deocamdată opțiunea vaccinării. (News.ro)

5. Operatorul aerian Ryanair a lansat în această lună o variantă îmbunătățită a instrumentului de căutare Fare Finder. Compania susține că turiștii vor găsi mai ușor și mai rapid cele mai bune prețuri pentru ruta selectată. În plus, călătorii pot căuta cele mai bune oferte în funcție de buget, orele de plecare preferate sau tipul destinației de vacanță. (Ryanair)

6. Compania aeriană British Airways a lansat o opțiune prin care călătorii pot comanda gustări și băuturi suplimentare la bordul avioanelor prin intermediul aplicației mobile Speedbird Cafe. În plus, călătorii au posibilitatea de a face pre-comenzi cu până la 12 ore înainte de zbor. Pentru început, opțiunea este disponibilă pentru anumite zboruri de scurtă durată cu plecare de pe Aeroportul Heathrow din Marea Britanie. (British Airways)

7. Publicația TukTuk a publicat un ghid complex de călătorie pentru Varna, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când orașul bulgar a fost declarat stațiune. Publicația prezintă principalele atracții turistice ale orașului, dar și diverse obiective din apropiere. (TukTuk)

8. Weekendul anterior a fost cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc din ultimii doi ani, potrivit datelor sintetizate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), care estimează un număr total de circa 400.000 de turiști. Cele mai aglomerate stațiuni au fost Mamaia, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord. (Profit)

9. Operatorul aerian Italia Trasporto Aereo (ITA) va înlocui compania de stat Alitalia şi va începe să efectueze zboruri începând din 15 octombrie. Anunțul vine după ce Italia a ajuns la un acord mult-aşteptat cu Comisia Europeană, după luni de zile de incertitudini legate de soarta companiei vechi care înregistra pierderi. (News.ro)

10. Operatorii de croazire Carnival Cruise Line și Royal Caribbean au decis să accepte la bordul navelor și persoanele nevaccinate, dar numai cu respectarea unor măsuri dure: călătorii trebuie să aibă o asigurare medicală de călătorie în valoare de cel puțin 10.000 de dolari care să includă și riscurile pentru Covid-19, să prezinte un test PCR negativ și să plătească o taxă de 150 de dolari pentru testele Covid-19 pe car le vor face pe parcursul călătoriei. (CruiseHive)

Ți-ar mai putea plăcea
Copiii de până la 6 ani nu mai intră în carantină la revenirea în România – Cronica de Turism
Cehia relaxează condițiile de călătorie. Wizz Air și Ryanair anunță noi rute din România – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău