S-au pus în vânzare primele bilete la curse aeriene de pe aeroportul din Brașov – Cronica de Turism

1. Compania aeriană Dan Air a pus în vânzare bilete pe noile rute comerciale pe care le va opera începând din luna iunie de pe aeroporturile din București și Brașov. Astfel, Dan Air va zbura de la București către 11 destinații din 8 țări europene, iar una dintre cele mai populare destinații ar putea fi Barcelona, mai ales că singura concurența este reprezentată de Wizz Air. Între timp, de la Brașov vor exista zboruri spre 7 destinații din 6 țări, printre care Barcelona, Budapesta, Londra și Milano. Unul dintre dezavantaje este că pe 16 dintre cele 18 destinații va exista un singur zbor pe săptămână, ceea ce nu este eficient pentru persoanele care călătoresc 2-3-4 zile. (Boarding Pass)

2. Taxa de stațiune din Mangalia va fi plătită începând din acest sezon turistic și de turiștii care se cazează în apartamente aflate în proprietatea persoanelor fizice. Până acum, taxa era plătită doar de turiștii care se cazau la hotel. Valoarea taxei este de 5 lei pe zi de persoană adultă. (G4Media)

3. Zborurile de pe aeroporturile franceze din Toulouse, Bordeaux, Nantes și Marsilia vor fi perturbate de greve până vineri, 7 aprilie, la ora locală 7:00. Autoritățile recomandă călătorilor să amâne călătoriilor dacă nu sunt urgente, întrucât există riscul ca unele curse să fie amânate sau anulate. (Direcția Generală de Aviație Civilă)

4. Aeroportul London City, unul dintre aeroporturile mai mici ale Londrei, a anunțat că permite călătorilor să treacă de controlul de securitate fără să mai scoată lichidele, laptopurile și alte produse electronice din bagaje. De asemenea, a fost eliminată limitarea de 100 de mililitri pentru lichide. Decizia a fost luată după instalarea unor scanere moderne capabile să analizeze mai bine bagajele călătorilor. (Time Out)

5. Germania a pus în vânzare abonamentul lunar de 49 de euro cu care cumpărătorii pot călători cu orice mijloc de transport în comun, inclusiv cu autocarul și trenul, fără să cumpere bilete separat. Abonamentul este valabil doar pentru călătoriile pe distanțe scurte și medii și poate fi utilizat inclusiv de turiștii străini. Totuși, întrucât procesul de achiziție este similar unui abonament la un serviciu de streaming, turiștii străini trebuie să anuleze abonamentul la finalul vacanței, pentru ca taxa lunară să nu fie percepută automat și luna următoare. (Schengen Visa Info)

6. Airbnb analizează opțiunea de a lansa un marketplace unde gazdele pot contracta contra-cost servicii de curățenie pentru locurile de cazare și alte opțiuni suplimentare asociate unui sejur turistic. Reprezentanții companiei afirmă că numeroase gazde și-au exprimat interesul pentru un astfel de serviciu de curățenie externalizat. (Schengen Visa Info)

7. Platforma de cazare Expedia a integrat asistentul de inteligență artificială ChatGPT în cadrul aplicației. Utilizatorii aplicației au posibilitatea să obțină recomandări de zboruri sau cazări în funcție de cerințele pe care le menționează, fără să mai caute manual astfel de informații în cadrul aplicației. (Hotel News Resource)

8. Prețurile medii de cazare pentru perioada Paștelui la hotelurile de 3, 4 și 5 stele au crescut cu până la 33% în cele 20 de destinații turistice europene analizate de compania de analiză Mabrian. Cele mai mari creșteri medii au fost raportate în Barcelona (+33%), Bruxelles (31%), Roma (30%), Paris (29%) și Milano (27%). Raportul menționează că prețurile au crescut cu mult peste rata oficială a inflației, singurele excepții de la regulă fiind Budapesta (+20%, comparativ cu inflația de 25%) și Tirana (+5%, comparativ cu inflația de 7%). Analiza nu a inclus niciun oraș din România. (Mabrian)

9. Compania de croaziere Windstar Cruises a anunțat o croziera de 10 zile în Orientul Mijlociu cu plecare din Dubai în 23 noiembrie care va include o noapte petrecută în Abu Dhabi în 25-26 noiembrie cu ocazia ultimei curse de Formula 1 a sezonului. Costul unei croaziere începe de la 3.000 de dolari, iar pasagerii au opțiunea de a cumpăra o excursie la cursa de Formula 1 pentru 1.600 de dolari, sumă în care sunt incluse transportul la și de la circuit și bilete premium în tribuna principală. (CruiseHive)

10. Numărul de nopți petrecute de turiști în Uniunea Europeană a depășit în 2022 valorile din 2019, ultimul an pre-pandemic. În total, europenii au petrecut 547 de milioane de nopți de cazare în 2022, cu 7% mai multe decât în 2019 și cu 50% mai multe decât în 2021. Datele se bazează pe nopțile rezervate pe platformele Booking, Airbnb, Expedia și TripAdvisor. (Eurostat)

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia și Germania renunță la formularele PLF – Cronica de Turism
Amsterdam introduce restricții pentru turiști în zona istorică a orașului – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău