IT-ştii români au cele mai mici salarii din regiune – Cronica de Business

1. Apple este în discuții avansate pentru achiziția diviziei de modemuri a Intel, într-o tranzacție de peste $1 miliard. (CNBC)

2. China are 129 de companii în topul celor mai mari 500 din lume, pe când SUA are 121. (Fortune)

3. Mecanica Ceahlău a vândut pentru €4,94 milioane un activ din Piatra Neamț. Cei mai mari beneficiari ai dividendelor probabile sunt cei de la SIF Moldova, care dețin aproape trei sferturi din acțiunile producătorului de utilaje agricole. (Profit.ro)

4. Peste 75% din tranzacţiile de cumpărături ale clienţilor Băncii Transilvania sunt contactless, în condiţiile în care volumul acestor plăţi s-a dublat faţă de perioada similară a anului trecut. (News.ro)

5. Microsoft va investi $1 miliard în compania din domeniul inteligenței artificiale OpenAI, entitate co-fondată de Elon Musk. (The Verge)

Bonus:

6. Biroul de credite Equifax a acceptat să plătească între $575 milioane și $700 milioane pentru a „stinge” acțiunile demarate de autoritățile americane în cazul accesării de către entități neautorizate a datelor clienților, incident înregistrat de companie în urmă cu doi ani. (Wired)

7. Fondul de investiții Abris a preluat pachetul majoritar al Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, specializat în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate. (Profit.ro)

8.  Platforma de tranding pe mobil Robinhood a atras finanțări de $323 milioane, la o evaluare de $7,6 miliarde. Valoarea companiei este cu 36% peste cea la care entitatea a strâns ultima oară fonduri, în 2018. (Crunchbase)

9.  Bird, companie de ride-sharing de scutere electrice, caută să atragă fonduri în valoare până la $300 milioane, runda fiind condusă de Sequoia Capital. Compania a fost evaluată la $2,5 miliarde.  (TechCrunch)

10. Pro TV, operațiunea din România a grupului regional Central European Media Enterprises (CME), a avut în primul semestru din acest an o scădere a veniturilor nete de 8,8%, la $87,1 milioane. (Hotnews)

11. Fondul de private equity Morphosis Capital Fund I, fondat de 4 antreprenori români, a atins pragul de €50 milioane. Bugetul este destinat IMM-urilor locale ce activează în patru sectoare. (Startup Cafe)

12. ejobs: IT-ştii români câştigă cel mai puţin din regiune, la un salariu mediu net de 805 euro pe lună. Cele mai mari salarii din regiune pentru cei care lucrează în IT le încasează specialiştii din Estonia, a căror medie salarială netă este de 1.567 de euro pe lună. Sunt urmaţi de cei Slovenia, cu 1.341 de euro lunar, cei din Cehia, cu 1.289 de euro şi cei din Slovacia, care câştigă, în medie, 1.159 de euro. (Bursa)  Totuși, conform ultimelor date INS, salariul mediu net în IT este de 6.683 lei.

13. Bărbaţii români cheltuie €1 miliard pe haine, pe o piaţă în creştere, dominată de Zara şi H&M. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk va cheltui $30 miliarde pe rețeaua sa de sateliți – Cronica de Business
Rothschild iese din real estate-ul românesc, Axel Springer s-ar putea delista, iar SoftBank girează cu acțiunile Uber – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău