Sam Altman revine la conducerea OpenAI – Cronica de Tehnologie

1. Startup-ul suedez Northvolt a dezvoltat o nouă tehnologie pentru stocarea energiei, care nu are nevoie de metale sau componente greu de obținut, precum litiu, cobalt și nichel. Compania mizează pe baterii sodiu-ion și a creat recent o astfel de baterie, care se apropie de nivelul densității oferite de bateriile cu litiu. (FT)

2. British Library confirmă că a fost afectată în urma unui atac cu ransomware, după ce hackerii au scos la vânzare pe dark web informații personale ale angajaților săi, precum copii ale pașapoartelor. Experții avertizează că lipsa investițiilor în securitate cibernetică a făcut ca multe instituții publice din Marea Britanie să fie vulnerabile în fața atacurilor. (FT)

3. Changpeng Zhao a demisionat de la conducerea Binance și va pleda vinovat la mai multe capete de acuzare, în urma înțelegerii cu Departamentul de Justiție. Compania va plăti și amenzi în valoare totală de $4.3 miliarde. (Profit.ro)

4. Sam Altman revine la conducerea OpenAI, care va avea un nou consiliu, condus de Bret Taylor, din care mai fac parte Larry Summers și Adam D’Angelo. Compania va realiza și o investigație internă privind demiterea lui Altman și efectele acesteia. (WSJ)

5. Cea mai nouă serie de procesoare high-end AMD, Ryzen Threadripper 7000, este mult superioară seriei 3000, atât în mod single-thread, cât și cu mai multe fire de execuție. În același timp, modelul 7980X este atât mai performant, cât și mai ieftin decât Sapphire Rapids Xeon W9-3495X de la Intel. (AnandTech)

6. Investițiile în startup-urile israeliene au scăzut în octombrie față de septembrie, de la $1 miliard la $325 de milioane. Analiștii cred că un rol important în această evoluție l-a avut războiul cu Hamas. (FT)

7. Veniturile Nvidia au crescut cu 206% în Q3, la $18.12 miliarde. Veniturile din Data Center au crescut cu 279% YoY la $14.51 miliarde, în vreme ce veniturile nete au ajuns la $9.2 miliarde, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 1.259%. (CNBC)

8. YouTube a fost acuzat că a impus o întârziere de cinci secunde la încărcarea clipurilor pe alte browsere decât Chrome. Compania se apără și spune că măsura a fost luată împotriva celor care folosesc adblock, indiferent de browser-ul web. (Profit.ro)

9. Palantir și Accenture au câștigat un contract cu National Health Service din Marea Britanie în valoare de £480 de milioane. Cele două companii trebuie să îmbunătățească sistemele de gestionare a datelor, dar există deja voci care ridică semne de întrebare privind intimitatea pacienților. (Bloomberg)

10. Sony va trebui să se apere în tribunal într-un proces în care este acuzată că a forțat vânzarea jocurilor și addon-urilor de jocuri doar prin intermediul propriului magazin. În spatele acuzațiilor stau aproape 9 milioane de britanici, cărora compania japoneză ar putea să fie obligată să le plătească $7.9 miliarde. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Investigație: Nu există nicio dovadă conform căreia Cambridge Analytica a influențat referendumul pentru Brexit – Cronica de Tehnologie
Studiu: 22 de milioane dintre lucrările studențești din ultimul an au fost realizate cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău