Samsung a anunțat propriul AI generativ, pe care-l numește Gauss – Cronica de Tehnologie

1. Max (fost HBO Max) a pierdut 700.000 de abonați în ultimul trimestru, ridicând semne de întrebare privind valoarea oferită de serviciul de streaming, mai ales după comasarea cu Discovery. În schimb, veniturile platformei au crescut cu 5%, în vreme ce veniturile din publicitate au crescut cu 30%. (Wired)

2. Samsung a anunțat propriul AI generativ, pe care-l numește Gauss. La fel ca celelalte LLM-uri, Gauss poate ajuta la scrierea e-mailurilor, rezumarea documentelor, programare și generarea imaginilor pe bază de comenzi. Gauss va fi implementat pe smartphone-uri și alte dispozitive ale companiei. (Profit.ro)

3. Google atrage unii dintre cei mai mari operatori europeni de telecomunicații în presiunile pe care le face asupra Apple pentru deschiderea iMessage. Împreună cu aceștia, Google cere Comisiei Europene să desemneze iMessage ca fiind un serviciu de bază, ceea ce ar determina Apple să implementeze comunicarea iMessage cu celelalte servicii de chat. (FT)

4. WhatsApp are deja 225 de canale cu peste un milion de urmăritori, deși a trecut doar puțin peste o lună de când a fost lansată această facilitate. Într-un interviu, Mark Zuckerberg spune că WhatsApp este „următorul capitol” pentru Meta, pe viitor compania urmând să pună accent pe socializarea privată. (NY Times)

5. ByteDance le-a făcut angajaților o nouă ofertă de cumpărare a acțiunilor, la $160 de dolari acțiunea, după ce în aprilie oferise $155 pe acțiune. Compania spune că urmărește să îmbunătățească, astfel, moralul oamenilor și să crească încrederea în proiectele sale de viitor. (Bloomberg)

6. Amazon lucrează la un nou limbaj lingvistic, numit Olympus, pe care ar putea să-l prezinte oficial luna viitoare. Acesta ar urma să fie implementat în unele dintre serviciile companiei, precum Alexa, AWS și magazinul online. (The Information)

7. Cruise recheamă toate cele 950 de mașini autonome pentru un update de software. După incidentul din San Francisco, când una dintre mașinile companiei a târât un pieton, în urma update-ului mașinile vor rămâne pe loc în cazul incidentelor similare. (AP)

8. Luna viitoare, Disney va lansa o aplicație (în beta) care va include atât Disney+, cât și Hulu. O versiune finală a acesteia va fi lansată în primăvara anului viitor. Compania crede că cele două servicii combinate vor crește veniturile din reclame și vor scădea cheltuielile cu achiziționarea clienților. (Variety)

9. Google extinde disponibilitatea funcțiilor de AI din Search, care pot fi acum accesate din 120 de țări și teritorii.  Cu aceeași ocazie, compania anunță câteva noutăți, dintre care se remarcă faptul că utilizatorii pot acum să adreseze întrebări legate de informațiile afișate de AI în paginile de căutare. (Profit.ro)

10. WhatsApp a lansat o opțiune prin care utilizatorii își pot ascunde adresa IP în timpul apelurilor video. În mod normal, deoarece se realizează conexiuni directe, interlocutorii își pot vedea reciproc IP-urile. Noua funcție redirecționează traficul prin serverele companiei, ceea ce poate reduce calitatea sunetului și a imaginii. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
China se pregătește să lanseze prima mașină de litografie pe 28 de nanometri dezvoltată intern – Cronica de Tehnologie
Guvernul britanic: Huawei nu a reușit să repare problemele de securitate ale propriilor echipamente – Cronica de Tehnologie