Samsung a prezentat Galaxy Note10 – Cronica de Tehnologie

1. Samsung a prezentat Galaxy Note10, serie compusă acum din două smartphone-uri. Cele două au ecrane de 6,3 inci respectiv 6,8 inci și câte o versiune cu 5G. Note10 costă începând de la €949, iar Note10+ de la €1099. Ambele vor fi disponibile pe piață din 23 august. (Profit.ro)

2. Guvernul Statelor Unite a publicat o regulă interimară privind interzicerea achizițiilor de echipamente de comunicații de la producătorii chinezi de către instituțiile federale. Interdicția vine în completarea National Defense Authorization Act, lege dată anul trecut, și vizează companii precum Huawei și ZTE. (Reuters)

3. Lyft a înregistrat venituri de $867 milioane în Q2, în creștere cu 72% de la an la și și-a ajustat pierderea la $197.3 milioane. Compania speră că tarifele mai mari o vor ajuta să reducă pierderile. (Bloomberg)

4. Primul serviciu de transfer cu mașini autonome si-a deschis porțile la New York. Optimus Ride va opera o flotă compusă din 6 mașini pe o arie de 1,2 Km2 din zona industrială Brooklyn Navy Yard. (The Verge)

5. Facebook reconstruiește funcția de chat din Instagram pe baza tehnologiei din Facebook Messenger. Din puncte de vedere vizual, utilizatorii nu vor observa nicio schimbare. Echipa responsabilă de funcția de comunicare din Instagram va fi subordonată diviziei care gestionează Facebook Messenger. (Bloomberg)

6. Salesforce cumpără ClickSoftware cu $1.35 miliarde. ClickSoftware face aplicații pentru munca de teren, iar Salesforce speră să-și crească astfel serviciile de cloud. (TechCrunch)

7. Samsung a prezentat Galaxy Book S, un laptop foarte subțire cu ecran de 13 inch și LTE. Portabilul care costă $999 și va fi disponibil pe piață în septembrie folosește chipset-ul Snapdragon 8cx și promite o autonomie de 23 de ore. (VentureBeat)

8. Unul din partenerii Instagram, o companie de marketing numită Hyp3r, a urmărit milioane de utilizatori, parsând datele de localizare ale postărilor, descărcând story-urile și copiind datele personale din cadrul profilurilor. Toate aceste date sunt publice pe Instagram și completate de bunăvoie de utilizatori. Facebook a eliminat Hyp3r din programul de advertising derulat de Instagram. (Business Insider)

9. Uber vrea să-și crească numărul de utilizatori și veniturile prin intermediul transportului public, semnând în ultimii 14 ani 20 de acorduri în această direcție. De cealaltă parte, autoritățile se tem că Uber le va lua clienții și nu le va da nici datele colectate. (NY Times)

10. Compania britanică de inteligență artificială deținută de Google, DeepMind, a avut anul trecut pierderi de $572 milioane la venituri de $124.9 milioane. Anul acesta, DeepMind trebuie să plătească datorii în valoare de peste $1.2 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a făcut de peste două ori mai multe teste cu mașini autonome anul trecut comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie
Microsoft a câștigat un contract în valoare de $21.9 miliarde cu armata americană pentru căști de realitate augmentată HoloLens – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău