Samsung va lansa următoarea serie de flagship-uri Galaxy S în luna ianuarie – Cronica de Tehnologie

1. Samsung va lansa următoarea serie de flagship-uri Galaxy S în luna ianuarie, susține un leak care este însoțit și de imagini ale dispozitivelor. Galaxy S30 (sau S21, numele încă nu se cunoaște) va avea în componență trei modele cu ecrane cuprinse între 6,2 inch și 6,9 inch. (Profit.ro)

2. Sistemul IAB de obținere a acordului utilizatorilor pentru targetarea cu reclame nu este conform cu normele GDPR în vigoare, anunță autoritatea europeană de protecție a datelor în urma unei investigații. Framework-ul este folosit pe foarte multe site-uri și de numeroase mari companii, inclusiv Google. (TechCrunch)

3.  iPhone 12 are o baterie de 2.815 mAh, mai mică decât iPhone 11, iar bateria lui iPhone 12 mini are o capacitate de 2.227 mAh. Asta nu înseamnă neapărat și că autonomia va fi mai mică, fiind posibil să existe noi optimizări la nivel de software care să compenseze. (9to5mac)

4. Sistemul Autopilot de pe mașinile Tesla poate fi determinat să frâneze brusc sau să vireze prin proiectarea unor semne de circulație false sau a unor obiecte în calea autoturismului. Demonstrat de experți în securitate, hack-ul funcționează și pe cea mai nouă versiune de software. (Newsweek)

5. Twitter adaugă un nou pop-up prin care încearcă să limiteze răspândirea informațiilor false și care nu se limitează doar la postări legate de alegeri. Acesta va fi afișat când utilizatorul dă retweet unei postări care conține o informație incertă. (SocialMediaToday)

6. Hackerii chinezi încearcă să influențeze alegerile din SUA, avertizează Google, care a descoperit malware folosit de grupul de hackeri APT31, cunoscut pentru legăturile cu statul chinez, pe GitHub și Dropbox. Hackerii se folosesc de serviciile online pentru a urca malware-ul în rețelele vizate. (CyberScoop)

7. UE vrea să impună restricții pentru a limita exportul de tehnologie care poate fi folosită pentru spionaj. Companiile care vând soluții de hacking sau recunoaștere facială, printre altele, vor avea nevoie de o licență specială, iar guvernele vor trebui să mențină o listă cu tehnologiile licențiate. (Politico)

8. O echipă de cercetători de la Institutul de Știință Weizmann din Israel a dezvoltat un hidrogel pe bază de lipide, care este mai alunecos decât hidrogelurile pe bază de apă. Hidrogelurile sunt folosite în special în biomedicină și inginerie, iar rezistență senzorilor care-i folosesc depinde de cât de alunecoase sunt acestea. (Phys)

9. Sistemul foto de pe iPhone 12 Pro are stabilizare optică și un senzor mai mare pentru camera principală. Alături de zoom, un alt atuu este dat de night mode-ul îmbunătățit semnificativ. (Cnet)

10. Instagram va lua măsuri împotriva influencerilor care nu marchează ca atare postările plătite. Va exista un mesaj înainte de publicarea unei postări, unde influencerii vor trebui să spună dacă au primit sau nu bani, iar algoritmul rețelei va fi mai bun la identificarea postărilor care nu sunt marcate corespunzător. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Instagram va implementa mai multe măsuri de protecție pentru copii – Cronica de Tehnologie
Hackerii au atacat Tesco, cel mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău