Samsung va prezenta noua serie Galaxy Note 20 pe 5 august – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite, prin Departamentul de Justiție și FTC, au luat în vizor TikTok pentru nerespectarea unui acord făcut anul trecut, în urma căruia serviciul de short-form video promitea să protejeze intimitatea copiilor. Mai multe organizații pentru protecția copiilor și a intimității utilizatorilor au cerut FTC, încă din luna mai, să verifice felul în care sunt gestionate datele personale și conținutul creat de copiii sub 13 ani. 60% din cei 26,5 milioane de americani care folosesc lunar TikTok au sub 24 de ani. (Reuters)

2. Fraunhofer anunță un nou algoritm de compresie video, numit VVC sau H.266, care va reduce dimensiunea fișierelor cu aproximativ 50%, fără a scădea din calitate. Conform institutului german, un film 4K de 90 de minute va ocupa doar 5GB cu noul algoritm de compresie. Prima versiune a encoder-ului și decoder-ului H.266 va fi publicată la toamnă. (VentureBeat)

3. Samsung anunță organizarea virtuală a unui nou eveniment Galaxy Unpacked pe 5 august. În cadrul acestuia va fi prezentată noua serie Galaxy Note 20, însă există șanse ca tot aici să-și facă apariția și al doilea smartphone pliabil al companiei coreene. (Profit.ro)

4. Loon a lansat în Kenya primul serviciu comercial de internet furnizat prin intermediul baloanelor. Subdivizia Alphabet a pus în mișcare 35 de baloane care acoperă aproximativ 50.000 kilometri pătrați cu semnal LTE. Baloanele, care zboară 100 de zile la o altitudine de 20 kilometri înainte să revină la sol, pot furniza internet direct sau pot fi doar link-uri care să extindă aria rețelei. (Profit.ro)

5. Numărul utilizatorilor de aplicații descentralizate (dapps) bazate pe Ethereum s-a dublat în al doilea trimestru al anului. La baza creșterii stau aplicațiile DeFi (produse financiare tradiționale, create pe o arhitectură descentralizată), care au ajuns să reprezinte 97% din toate activitățile cu Ethereum și valorau în luna iunie $5.7 miliarde. (Decrypt)

6. Căștile wireless entry-level AirPods 3 vor adopta de anul viitor tehnologia avansată SiP (system-in-package), folosită până acum de flagship-ul AirPods Pro, în locul SMT (surface mount technology), susține analistul chinez Ming-Chi Kuo. SiP facilitează montarea mai multor componente decât SMT într-un spațiu redus, iar mutarea va duce, probabil, la adoptarea de AirPods 3 a unui design similar AirPods Pro. (Apple Insider)

7. Uber lansează un serviciu de livrări în 19 orașe din Canada și America Latină. Acesta va fi disponibil de luna viitoare în Statele Unite și va fi gratuit la comenzi mai mari de 30 de dolari pentru abonații Rider Pass și Eats Pass. Comenzile vor putea fi făcute atât din aplicația Uber, cât și din Uber Eats (acolo unde este disponibilă). (The Verge)

8. Zoom Video Communications pregătește lansarea Zoom Hardware as a Service, o facilitate pentru companii, care pot închiria dispozitive video compatibile cu Zoom Rooms și Zoom Phone cu abonamente lunare cuprinse între $6 și $200 pe lună. În acest sens, Zoom a semnat parteneriate cu producătorii de hardware DTEN, Neat, Poly și Yealink. (ZDNet)

9. Aproape 15% din utilizatorii de Android infectați anul trecut cu malware ori adware au rămas cu partiția de sistem infectată, ceea ce complică foarte mult eliminarea acestora, spun cei de la Kaspersky. (Threatpost)

10. Amazon Prime Video are, în sfârșit, profiluri pentru utilizatori. Până la 6 profiluri pot fi acum create pe un singur cont. La fel ca la Netflix, fiecare profil va avea propria listă de filme și seriale urmărite, propriul Watchlist și propriile recomandări personalizate. Profilurile vor putea fi create din aplicațiile Prime Video de iOS, Android, tablete Fire și televizoare. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Nvidia a prezentat un procesor bazat pe Arm, pentru rețelele neuronale de mare anvergură – Cronica de Tehnologie
Google va elimina stocarea gratuită pentru fotografiile salvate în Google Photos – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău