Sărăcia în SUA a atins niveluri mai ridicate decât înainte de pandemie – Cronica Externă

Europa

1. Uniunea Europeană va sancționa membri apropiati lui Vladimir Putin, ca răspuns la otrăvirea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi. Înghețarea bunurilor și interdicțiile de călătorie vor începe să aibă efect de astăzi. (WSJ)

Bonus : Președintele francez Emmanuel Macron a impus restricții în Paris și în alte orașe importante, iar Germania a anunțat restricții pentru baruri și restaurante, precum și limitarea adunărilor publice. (DW)

Rusia

2. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat aprobarea unui al doilea vaccin COVID-19 în Rusia. (AP)

SUA

3. Sărăcia în SUA a atins niveluri mai ridicate decât înainte de pandemie, ca urmare a terminării stimulilor financiari masivi cheltuiți pentru a răspunde crizei coronavirus. Un studiu a descoperit că numărul oamenilor care trăiesc în sărăcie a crescut cu opt milioane din luna mai, iar un alt studiu arată că sărăcia a crescut cu șase milioane în ultimele trei luni. (NYTimes)

Orientul Mijlociu

4. Un fost executiv Iranian, implicat într-un caz de fraudă, a fost extrădat din Spania. Este prima extrădare din Europa, conform justiției iraniane. (AlJazeera)

5. Rebelii Huti din Yemen, sprijiniți de Iran, au eliberat doi ostatici americani, în schimbul eliberării a aproximativ trei sute de prizonieri rebeli, într-o înțelegere surpriză, negociată de SUA. Sandra Loli, un ajutor umanitar, a fost ținută prizonieră timp de trei ani, iar Mikael Gidada, un om de afaceri, pentru aproape un an. (WashingtonPost)

Asia

6. Mii de protestatari s-au adunat în Bangkok astăzi, în semn de nesupunere față de decretul de urgență care dorește să reprime demonstrațile împotriva puternicei monarhii a Thailandei și a armatei acesteia. (WashingtonPost)

7. Singapore a anunțat crearea unei sfere de călătorii aeriene cu Hong Kong, care să permită oamenilor să se miște între cele două locuri fără să intre în carantină. Călătorii vor avea nevoie însă de un test negativ pentru COVID-19. (Link)

Africa

8. Poliția din Uganda a cercetat biroul politicianului opoziției ugandeze și fost pop star, de unde au ridicat documente și materiale de campanie. Acesta este în competiție cu președintele Yoweri Museveni, care a rămas la putere din 1986 și dorește un al treilea mandat anul viitor. (Link)

America Latină

9. O companie braziliană care controlează JBS S.A., cea mai mare companie de împachetat carne, a agreat să plătească $128 milioane pentru a regla acuzații de corupție în SUA. Compania J & F Investimentos a admis că a plătit aproximativ $150 milioane în mită pentru oficiali brazilieni pentru a securiza finanțări guvernamentale ieftine ale achizițiilor sale globale. (WSJ)

Bonus : Poliția mexicană l-a capturat pe Adan Ochoa, cunoscut ca El Azul, care a condus sângerosul cartel Santa Rosa de Lima, învinovățit pentru o creștere a violenței în Mexic. (Reuters)

Global

10. Grupul celor douăzeci – G20 – a agreat să suspende plățile datoriilor din țările cu venituri reduse pentru încă șase luni. Unele grupuri de ajutor și-au exprimat dezamăgirea că amânarea nu este mai lungă sau că datoria nu este iertată integral. (AlJazeera)

Ți-ar mai putea plăcea
Organizația Mondială a Sănătății: Răspândirea extrem de rapidă a COVID-19 este pandemică – Cronica Externă
New Jersey şi Arizona au legalizat marţi folosirea marijuanei în scop recreativ – Cronica Externă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău