Șase țări europene au renunțat până acum la toate restricțiile de călătorie – Cronica de Turism

1. Compania aeriană Corendon Airlines din Turcia va opera zboruri regulate între București și Antalya în sezonul de vară, în perioada 11 iunie – 26 septembrie. Zborurile vor avea loc în zilele de luni și sâmbătă și sunt programate în prima parte a zilei, iar durata va fi de o oră și 40 de minute. (Boarding Pass)

2. Letonia a anunțat că renunță la toate restricțiile de intrare în țară pentru cetățenii din Uniunea Europeană și spațiul Schengen începând din 1 aprilie. Până acum, călătorii care doreau să intre în Letonia trebuia să prezinte certificatul de vaccinare, certificatul de recuperare după boală sau rezultatul negativ al unui test. (Schengen Visa Info)

3. În așteptarea unui sezon estival în care să recupereze măcar parțial pierderile înregistrate în ultimii doi ani, 6 țări din Europa au renunțat deja la toate restricțiile de călătorie. Astfel, călătorii din Uniunea Europeană pot intra în Ungaria, Slovenia, Irlanda, Norvegia, Islanda și România la fel de simplu ca înainte de pandemie, fără să prezinte certificate de vaccinare, certificate de recuperare după boală sau teste negative de Covid-19 și fără să completeze formulare de tip Passenger Locator Form (PLF). (Schengen Visa Info)

4. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) invită românii să nominalizeze orașele preferate în cadrul competiției Destinația anului 2022, care are ca scop principal promovarea locurilor emblematice din România pe internet. Participanți pot nominaliza orașe la categoriile City-break și Localități turistice, grupate în trei regiuni principale ale României. (Profit, Destinația anului)

5. Travelator propune o vacanță de o săptămână pe insula grecească Corfu din Marea Ionică pentru numai 126 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Ryanair pentru 48 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Kavos Fantasia Complex pentru 157 de euro. Prețul este valabil pentru perioada 6-13 iunie. (Travelator)

6. Franța va deveni în luna aprilie prima țară europeană care interzice zborurile interne pe distanțe scurte, ca parte a măsurilor adoptate pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Astfel, vor fi interzise toate zborurile pe rutele pe care o călătorie cu trenul durează mai puțin de două ore și jumătate. Cele mai populare rute care vor fi afectate de această decizie sunt Paris – Bordeaux și Paris – Lyon. (Schengen Visa Info)

7. Compania aeriană low-cost Wizz Air a încărcat în sistemul de rezervări zborurile din cadrul programului de iarnă pentru 2022, adică pentru perioada octombrie 2022 – martie 2023. În total, compania aeriană operează 810 de rute care totalizează peste 120.000 de zboruri și aproape 26 de milioane de locuri. (Traveling Mag)

8. Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a lansat o metodologie oficială pentru calcularea precisă a emisiilor de dioxid de carbon pe care le generează fiecare călător care folosește avionul ca mijloc de transport. Metodologia a apărut în urma cererilor din mediul corporate, în condițiile în care numeroase companii au început să publice rapoarte detaliate despre amprenta de carbon generată de toate activitățile pe care le au, inclusiv călătoriile de business. (Travel Industry Wire)

9. Alianța pentru Turism susține că prețurile la cazare pentru perioada de Paște vor fi mai mari cu până la 20% mai mari comparativ cu anul trecut, ca urmare a creșterii costurilor cu utilitățile și alimentele. În prezent, ritmul de rezervări pentru Paște este la 40%-50% față de așteptările industriei, însă oficialii anticipează că numeroase vacante vor fi rezervate cu puțin timp înainte de sărbători. (G4Media)

10. Aeroportul din Timișoara a desemnat câștigătorul licitației pentru construcția unui nou terminal de plecări externe. Lucrările vor fi finalizate cel târziu în 31 decembrie 2023, iar terminalul va avea 18 ghișee de check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Aeroportul din Timișoara are din vara anului trecut și un terminal nou de sosiri externe. (Boarding Pass)

Ți-ar mai putea plăcea
Companiile aeriene lansează noi zboruri spre Antalya pentru sezonul estival – Cronica de Turism
Amsterdam introduce restricții pentru turiști în zona istorică a orașului – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău