Scăderi pe bursele din toată lumea – Cronica dimineții

1. Bursa americană a avut o scădere mare ieri, ca reacție la devalorizarea yuanului. Toți cei trei indici au scăzut. Dow Jones Industrial a scăzut cu 2,9%, cea mai mare scădere din decembrie. (WSJ) Bursele din Asia și cea din Australia au înregistrat scăderi în această dimineață.

2. Trezoreria SUA a etichetat China, oficial, ca un manipulator de monedă (WSJ). Conform unei legi din 2015, pentru a fi “primi” acest statut, o țară trebuie să cheltuiască 2% din PIB, în ultimele 12 luni, pentru manipularea monedei. China nu a facut asta. (Axios)

3. Băncile comerciale s-au oferit să împrumute statul cu 2,53 miliarde de lei la licitația de titluri de stat de ieri. Ministerul Finanțelor dorea să împrumute doar 600 milioane de lei pe termen de cinci ani. (Profit.ro)

4. PNL va începe în 10 august, o dată simbolică, strângerea de semnături pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale pentru un nou mandat. (News.ro)

5. Președintele Trump a anunțat că sancțiunile economice împotriva Venezuelei se transformă într-un embargo total. (CNN)

6. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat că DNA a clasat un dosar care-l viza şi care era deschis în 2013. Cherecheş a anunţat că va candida pentru un nou mandat. (News.ro)

7. Acțiunile Microsoft, Apple, Alphabet/Google, Facebook și Amazon au scăzut ieri cu minim 3%. Cumulat, cele 5 companii au pierdut peste $160 miliarde din valoarea pe bursă. (CNBC)

8. Investițiile chineze în Israel au generat tensiuni între guvernul israelian și administrația americană. Israelul a promis că va lua o decizie de monitorizare a acestor investiții până la alegerile din septembrie. (Axios)

9. Guvernul Italiei a scos la vânzare proprietățile deținute pentru a acoperi din datoria publică. Palatul San Salvador, de lângă podul Rialto, din Veneția, este la vânzare. (FT)

10. Coreea de Nord a emis un timbru pentru a marca aniversarea a un an de la summitul dintre președintele Trump și Kim Jong Un. Cei doi apar pe timbru, strângându-și mâna. (Link)

Fotografia dimineții – Un broker ieri, la bursa din New York. Johannes Eisele/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Romarm nu a vândut nicio mască de la izbucnirea pandemiei, deoarece liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător – Cronica dimineții
PSD vrea ca moţiunea de cenzură să fie votată sâmbătă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău