Secretarul de stat Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății – Cronica serii

1. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înregistrat în primul trimestru din 2020 încasări cu 14% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în condiţiile în care procedura de rambursare cu control ulterior deocamdată a fost prelungită, a declarat, miercuri, preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu. (News.ro)

2. Numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a trecut în luna februarie peste 1,253 milioane persoane (1.253.454). In primele două luni ale acestui an, primele din mandatul noului guvern, statul, autorități centrale și locale, a adăugat aproape 3.830 de angajați. Numărul de 3.830 reprezintă creșterea aparatului public și nu evoluția angajărilor, probabil semnificativ mai numeroase pentru a acoperi și pierderile de personal, cum ar fi cele prin pensionare sau plecare voluntară. Comparativ cu februarie 2020, numărul de posturi ocupate este mai mare cu 7.114. (Profit.ro)

3. Secretarul de stat Ioana Mihăilă a fost nominalizată oficial miercuri de USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătăţii. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîţu. Ioana Mihăilă a declarat că prioritatea sa va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. (News.ro)

O stire din Cronica de Tehnologie: Piața smartphone-urilor a crescut cu 24% YoY în Q1, după ce au fost livrate 340 de milioane de unități. Cel mai mult au crescut producătorii chinezi, Xiaomi, Oppo și Vivo, după o revenire spectaculoasă a pieței în China, unde creșterea a fost de 35%. (Strategy Analytics)

4. Datele celui mai recent studiu realizat de MedLife, cu scopul de a estima numărul persoanelor decise să se vaccineze, arată că intenția de vaccinare a românilor este sub așteptările inițiale. Mai exact, estimările actuale indică faptul că doar 5 milioane de români se vor vaccina până la finalul anului, ceea ce înseamnă o rată de 27 – 31% din totalul persoanelor rezidente în România, care au împlinit cel puțin 16 ani. Dacă percepția nu se modifică, în cursul lunii iunie, cel mai probabil, România nu va mai avea pe cine vaccina. (Profit.ro)

5. Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase, că le-a cerut susținerea pentru accelerarea campaniei de vaccinare și că le-a transmis că la nivelul Guvernului nu se dorește să se intervină în niciun fel în desfășurarea tradițională a sărbătorilor religioase din perioada următoare. (G4Media)

6. Ministerul Mediului lansează programele Rabla Clasic și Rabla Plus pentru anul 2021. Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, a anunțat că în ședința de Guvern din această săptămână va fi prezentat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, iar acesta reprezintă un prim pas pentru pornirea programelor Rabla. (Profit.ro)

7. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat despre decizia premierului de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, că „modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă”. (News.ro)

O stire din Cronica Stirilor Pozitive: Aproximativ 650.000 de copii din Africa au fost imunizaţi împotriva malariei, la doi ani după introducerea primului vaccin în cadrul unui program-pilot istoric în Malawi, Ghana şi Kenya, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Peste 200 de milioane de oameni se îmbolnăvesc de malarie în fiecare an, iar circa 400.000 mor. (Digi24)

8. Uniunea Europeană va renunţa să activeze clauza care-i permitea cumpărarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva Covid-19, prevăzute prin contracte cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson. Anunțul a fost făcut de un oficial UE de rang înalt pentru Reuters. (News.ro)

9. Pfizer a anunțat că a identificat doze de vaccin anti Covid-19 false, vândute în Mexic și Polonia. În Mexic, aproximativ 80 de persoane au plătit $1000 pentru a fi vaccinate, însă au primit doze de vaccin fals. În Polonia, serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost înlocuit cu o soluție folosită la tratarea ridurilor. (WSJ)

10. Fostul lider al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei din cadrului Penitenciarului Rahova, ceea ce înseamnă îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi propus spre liberare condiţionată, a declarat avocatul său, Flavia Teodosiu. ”Sper din tot sufletul ca decizia instanţei să fie una pozitivă”, a afirmat ea. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 1,5% în primul semestru – Cronica serii
FMI a îmbunătățit prognoza privind evoluția economiei României – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău