Ministerul Muncii: Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă – Cronica serii

1. Angajatorii trebuie să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, iar acolo unde nu este posibil, să decaleze programul de lucru dacă au peste 50 de angajaţi. Munca la domiciliu se poate desfăşura şi cu echipamentele telesalariatului, arată Ministerul Muncii. Instituţia anunţă că, de luni, deschide o linie Tel Verde unde angajatorii şi salariaţii pot solicita informaţii suplimentare. (News.ro)

2. România a inițiat contacte cu alte state pentru un eventual transfer al pacienților cu COVID-19, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis. El a spus însă că speră să nu se ajungă acolo. (Hotnews)

3. Premierul Ludovic Orban explică restricţiile decise pentru a preveni răspândirea COVID-19, afirmând că vor fi suspendate pieţele aflate în spaţiu închis, însă primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul. (News.ro)

4. Guvernul a decis ca after school-urile şi creşele să rămână deschise chiar dacă CNSU a propus altfel, iar şcolile trec online, urmând ca ministrul Educaţiei să emită un ordin în acest sens, a declarat vineri secretarul de stat în MAI Raed Arafat. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: SUA au blocat peste $1 miliard de dolari în Bitcoin, monede despre care Departamentul de Justiție spune că au legătură cu Silk Road și pe care vrea să le confiște. Este cea mai mare captură de Bitcoin realizată până acum de Guvernul american. (Bloomberg)

5. Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 într-unul din cele mai mari studii realizate în Marea Britanie, acesta urmând să analizeze mai multe tratamente potențiale pentru boala provocată de coronavirus. (Hotnews)

6. Magazinele din Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) le cer clienților să nu se înghesuie ca să își facă stocuri de produse și anunță că sunt bine aprovizionate. ”Îi asigurăm pe toți clienții că magazinele vor rămâne funcționale, bine aprovizionate și nu există motive pentru a lua în calcul constituirea unor stocuri personale suplimentare”, arată asociația într-un comunicat de presă. Marii retaileri mai spun că sunt pregătiți cu stocuri de alimente și produse de igienă și sanitare. (G4Media)

7. Joe Biden îl devansează, vineri, pe Donald Trump în Georgia, un stat cu 16 mari electori, iar numărarea voturilor continuă în acest stat, care i-ar putea aduce democratului o victorie în alegerile prezidenţiale. (News.ro). Biden l-a devansat pe Donald Trump și în statul-cheie Pennsylvania, unde numărarea voturilor continuă. (News.ro)

8. Preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump le-a spus unor aliaţi, în ultimele zile, că nu intenţionează să-şi recunoască înfrângerea de către candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden, chiar dacă este înfrânt în statele-cheie Georgia şi Pennsylvania. (News.ro)

9. Numărul noilor locurilor de muncă adăugate de economia americană a crescut cu 638.000 în octombrie. Rata șomajului a scăzut la 6,9%. (WSJ)

10. Criptomoneda bitcoin a urcat joi la peste 15.000 de dolari, atingând cel mai ridicat nivel consemnat după 1 ianuarie 2018, pe fondul incertitudinilor provocate de alegerile prezidențiale din Statele Unite. (Profit.ro)

Fotografia serii – O femeie trece pe lângă un banner de susținere a Kamalei Harris, partenera lui Joe Biden pentru poziție de Vicepreședinte SUA, în Thulasendrapuram, India. Bunicul doamnei Harris este originar din această localitate, de unde a migrat în SUA în urmă cu mai multe decenii. Aijaz Rahi/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
SUA și China au anunțat simultan un acord preliminar pentru încheierea conflictului comercial – Cronica serii
Cronica serii – România trebuie să renunțe la split TVA

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău