Șeful Poliției Române a fost demis – Cronica dimineții

1. Mai multe persoane au participat, aseară, la un protest mut în faţa Ministerului Afacerilor Interne, după cazul de la Caracal unde două fete se presupune că au fost ucise de un bărbat. Una dintre ele, în vârstă de 15 ani, a sunat de trei ori la 112, însă intervenţia Poliţiei a avut loc după 19 ore. Protestatarii au pus candele şi flori pe scările instituţiei. (News.ro)

2. Ministrul de Interne l-a demis pe chestorul Ioan Buda, șeful Poliţiei Române. Demiterea vine după ce Poliția a intervenit cu o întârziere de 19 ore la un apel efectuat la 112 de către o adolescentă sechestrată într-o locuință din Caracal. Prefectul județului Olt a fost și el demis. (News.ro)

3. Suspectul în cazul dispariţiei adolescentei de 15 ani de la Caracal a fost scos din locuinţă de procurori cu sprijinul jandarmilor. Câteva sute de persoane au protestat în faţa imobilului unde se presupune că a fost ucisă fata. (News.ro)

4. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că urmăreşte îndeaproape cazul de la Caracal, criticând Serviciul de Telecomunicații Speciale. ”STS a răspuns în cel mai iresponsabil mod la toate întrebările”, a scris Dăncilă pe Facebook, care i-a solicitat directorului STS lămuriri în acest caz. Critica vine ca urmare a transmiterii, de către STS, a trei locații greșite în urma apelului efectuat de adolescenta din Caracal la 112. (News.ro)

5. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, referindu-se la cazul Caracal, că ”rolul unor instituţii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetăţeanului la cel de complice la abuzuri împotriva lui ” şi că atunci când a fost vorba de ”localizat, urmărit, filat, ascultat, filmat cetăţeni de rând, politicieni, jurnalişti, afacerişti ori magistraţi, nu au existat niciodată probleme tehnice”. (News.ro)

6. Fiscul american a trimis scrisori de avertizare către mai bine de 10.000 de persoane, deținători de cryptomoneda. Fiscul îi avertizează pe aceștia că trebuie să-și raporteze veniturile și să-și plătească impozitele pentru tranzacțiile cu monede virtuale. (WSJ)

7. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat vehement decizia Franţei de a impune o taxă care vizează marile companii din domeniul online. Trump a avertizat că Washingtonul va riposta la „stupiditatea” preşedintelui Emmanuel Macron. (Hotnews)

8. Departamentul de Justiție al guvernului american a aprobat fuziunea dintre T-Mobile și Sprint. Noul operator va deveni al treilea din piață, după Verizon și AT&T. (Axios)

9. Mai puțin de 5% din locuințele din Europa au aparate de aer condiționat. Comparativ, 90% din casele americanilor sunt dotate cu astfel de aparate. (WashingtonPost)

10. WhatsApp are peste 400 milioane de utilizatori în India, cea mai mare piață pentru aplicație. Numărul s-a dublat în ultimii doi ani. India are aproximativ 450 milioane de utilizatori de smartphoneuri. (TechCrunch)

Fotografia dimineții – O fetiță se racorește într-o fântână publica din Antwerp, Belgia. Virginia Mayo / AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educaţiei: Educația din timpul crizei sanitare a fost ”o catastrofă la scară globală” – Cronica dimineții
Cronica diminetii – vanzarile auto in .ro la cea mai buna luna Iulie din ultimii 10 ani

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău