Șeful Statului Major al armatei ruse: România, în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei – Cronica dimineții

Deoarece Cronicile de Business și Tehnologie au “intrat” în vacanță, Cronica dimineții va avea mai multe știri din aceste domenii în perioada următoare.

1. ”Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat vineri Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a făcut afirmațiile într-un discurs oficial. Gherasimov, cel mai influent militar din ierarhia rusă, a mai spus că ”totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”. (G4Media)

2. Aproape 177 de milioane de americani – mai mult de jumătate din populaţia SUA – vor petrece weekendul de Crăciun sub incidenţa unor alerte de vreme extremă, în condiţiile în care un ciclon arctic major aduce temperaturi extrem de scăzute în mare parte din ţară, cu valori care nu s-au mai înregistrat de zeci de ani, şi ninsori abundente, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. (Libertatea)

3. Directorul adjunct al Centrului chinez pentru Controlul și Prevenția Bolilor a estimat ca aproximativ 250 milioane de chinezi, echivalentul a 18% din populație, s-au îmbolnăvit de Covid-19 în primele 20 de zile ale acestei luni, după ridicarea restricțiilor. (FT)

4. Congresul american a adoptat vineri, prin votul final al Camerei Reprezentanților, bugetul pentru finanțarea serviciilor federale, în valoare totală de $1.66 de miliarde. $45 de miliarde din acest buget sunt pentru ajutoarele acordate Ucrainei. (Hotnews)

5. Comisia specială pentru investigarea asaltului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021, recomandă Congresului, în raportul final, să interzică fostului președinte Donald Trump să mai dețină vreodată o funcție publică, inclusiv să mai candideze la alegerile prezidențiale. (CNN)

Din Cronica de Divertisment: Mini-seria “The Witcher: Blood Origin” va avea premiera pe platforma Netflix duminică, 25 decembrie. Producția se petrecere cu 1200 de ani înainte de evenimentele din serialul “The Witcher” și spune povestea a șapte proscriși care s-au unit pentru a luptă împreună împotriva unei forțe de neoprit.

6. Speranța de viață a unui cetățean american născut în 2021 a scăzut sub 76 de ani și 5 luni – cu peste 6 luni mai scurtă decât era în 2020, conform unui nou raport guvernamental. Aceasta este cea mai scăzută speranță de viață înregistrată în SUA din 1996 și până în prezent, scăderea urmând unei perioade de aproape zece ani în care speranța de viață a americanilor a stagnat. (Profit.ro)

7. Miliardarul american Michael Bloomberg ar fi interesat să achiziționeze Dow Jones, compania care editează Wall Street Journal, sau Washington Post. Dow Jones este deținută de familia lui Rupert Murdoch, în timp ce Washington Post este deținut de Jeff Bezos, fondatorul Amazon. (Axios)

8. Militarii britanici care vor lucra până pe 2 ianuarie pentru a asigura serviciile publice, în condițiile în care mai multe greve ale unor angajați din sectoare publice au fost anunțate, vor fi plătiți cu 20 delire sterline pe zi. Lucrătorii de pe ambulanțe și cei din aeroporturi au intrat sau vor intra în grevă în această perioadă. (BBC)

9. Meta/Facebook, a acceptat să plătească $725 de milioane în schimbul închiderii amiabile a unui proces colectiv lansat în 2018 de către utilizatori Facebook, care acuză compania de faptul că le-a împărtăşit datele personale cu terţi actori, între care şi societatea Cambridge Analytica. Potrivit avocaţilor reclamanţilor, suma propusă este ”cea mai importantă obţinută vreodată în cadrul unui recurs colectiv american” în domeniul confidenţialităţii datelor. (News.ro)

10. Elder Ring, God of War: Ragnarök și Wordle se află pe lista celor mai bune jocuri ale anului 2022 realizară de Financial Times. (FT)

Fotografia dimineții – O femeie este lovită de un polițist sharia ca pedeapsă pentru că a fost prinsă în apropierea unui bărbat în Banda Aceh, Indonezia. Chaideer Mahyuddin/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Proiect adoptat de Senat: Traficul de minori, proxenetismul și pornografia infantilă devin fapte imprescriptibile – Cronica dimineții
Secretar de Stat: Lucrările la Autostrada care va lega Brașov de Ploiești se vor finaliza în jurul anului 2040 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău