Senatorul Bernie Sanders are cele mai multe prezentări pozitive în presa rusească Sputnik și RT – Cronica Externă

SUA

1. O analiză a Foreign Policy Research Institute arată că senatorul Bernie Sanders are cele mai multe prezentări pozitive în presa rusească Sputnik și RT dintre toți candidații înscriși în cursa prezidențială americană. (Newsweek)

Europa

2. Grecia va deporta migranții sosiți din Turcia după data de 1 martie, înapoi în țara lor de origine. Începând de ieri Grecia a blocat majoritatea vaselor care navigau în jurul insulelor Chios, Lesbos și Samos. (Politico)

3. O declarație o Curții de Justiție a Uniunii Europene arată că Ungaria trebuie să trateze instituțiile de învățământ superior naționale și pe cele străine în mod egal. Opinia juridică vine după de Viktor Orban a decis expluzarea Universității Central Europene din Budapesta în 2017. (Link)

4. UE și SUA au demarat cu pași mici către conturarea unui mini-acord comercial, a declarat astăzi Phil Hogan, comisar european pentru comerțul european, care va face o vizită la Washigton în cursul acestei luni. (Reuters)

Orientul Mijlociu

5. Turcia și Rusia au decis un armistițiu de pace în Idlib, Siria, însă ministrul apărării Turciei a declarat astăzi că Turcia a ucis 21 de soldați sirieni, după ce doi soldați turci au fost uciși. (TheGuardian)

6. Jared Kushner a spus într-o întâlnire cu senatori americani că SUA va sprijini planul de pace propus de Donald Trump, chiar dacă palestinienii îl boicotează, iar Israel nu are încă un guvern stabil, după alegerile recente, în care nu s-a putut forma o majoritate. (Axios)

7. Arabia Saudită a redeschis locurile sfinte pentru pelerinaj în Mecca și Medina, după ce au fost închise preventiv din cauza virusului COVID-19. (Link)

Asia

8. Liderul suprem iranian, Ali Khamenei a avertizat India să stopeze masacrul musulmanilor și să ia măsuri împotriva hindușilor extremiști, după ce au avut loc confruntări violente, soldate cu 44 morți în New Dehli, îndreptate împotriva unei noi legi a cetățeniei. Atacurile împotriva musulmanilor indieni au izbucnit în decembrie și sunt considerate cele mai agresive din ultimele decenii în India. (Reuters)

America Latină

9. Nicolas Maduro, președintele Venezuelei, a prezentat un program guvernamental prin care dorește să stopeze exodul în masă al venezuelenilor. El a cerut femeilor să facă fiecare șase copii, în contextul în care țara se zbate în sărăcie, foame și haos politic, iar copiii mor de malnutriție. (Independent)

Global

10. Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat astăzi că oamenii vulnerabili economic vor fi împinși foarte ușor la limita supraviețuirii de măsurile pentru prevenirea virusului. Ea s-a referit la cei cu venituri mici, populații rurale izolate, oameni care au deja probleme de sănătate cronice, persoane cu dizabilități și persoane în vârstă care locuiesc singure sau în instituții. (Euronews)

Ți-ar mai putea plăcea
Interpol a refuzat să emită ”alerta roșie” pentru președintele Donald Trump, solicitată de Iran – Cronica Externă
4 decese în urma gravelor incidente din Congresul american – Cronica Externă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău