Septembrie 2019 a fost cea mai călduroasă lună septembrie, la nivel global – Cronica dimineții

1. Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună septembrie, la nivel global, de când sunt măsurate temperaturile de către Copernicus. (Link)

2. Emisarul nord-coreean a declarat, după întâlnirea de lucru cu delegaţia americană, desfăşurată în Suedia, că negocierile pe tema programului nuclear nord-coreean nu au corespuns aşteptărilor şi au fost întrerupte. (News.ro)

3. Secretarul de Stat pentru Energie, Rick Perry, i-ar fi cerut președintelui Ucrainei să adauge doi directori americani în boardul companiei de gaze naturale, Naftogaz, deținută de stat. Cei doi americani sunt din Texas, statul unde Perry a fost guvernator. (Politico)

4. Astăzi au loc alegeri anticipate în Kosovo (Reuters) și alegeri generale în Portugalia. (Reuters)

5. 200.000 de locuri de muncă din industria bancară americană vor fi preluate de roboți, în următorii 10 ani. (Bloomberg)

6. Studiul de săptămână trecută care anunța că este în regulă să consumăm carne roșie a fost condus de un cercetător cu legături în industria alimentară. În 2016, el a mai realizat un studiu despre impactul redus al zahărului, finanțat de o organizație din care fac parte mai multe companii producătoare de băuturi răcoritoare. (NYTimes)

7. Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la JO de la Tokyo. Este pentru a doua oară consecutiv când Romania nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice (News.ro). Mai multe știri sportive găsiți în Cronica Sportivă.

8. Prima ieșire în spațiu a două astronaute, o premieră, a fost reprogramată pentru 21 octombrie. Misiunea a fost anulată în martie, deoarece NASA nu avea decât un singur echipament mărime medie. (NYTimes)

9. O companie scoțiană a lansat capsulele cu whisky. (Link)

10. Adepții teoriei Pământului Plat, prezenți la Cluj-Napoca la prima Conferință internațională din România, acuză NASA că imaginile Pământului prezentate din spațiu sunt, ori trucate, ori generate pe calculator. (Hotnews)

Fotografia dimineții – 8 ani de la moartea lui Steve Jobs:

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Tusk i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru o preşedinţie „energică şi de succes” a Consiliului Uniunii Europene – Cronica dimineții
Rușii de la Yandex intră în România – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău