Conform producătorului chinez, Verizon încalcă 238 de brevete deținute de Huawei – Cronica de Tehnologie

1. Conform producătorului chinez, Verizon încalcă 238 de brevete deținute de Huawei, care cere licențierea acestora. Cele două companii poartă negocieri pentru a evita un eventual proces. Verizon ar putea să plătească un procent din vânzările produselor care folosesc tehnologiile brevetate de Huawei. (NY Times)

2. Huawei amână pe termen nelimitat lansarea unui nou laptop din seria Notebook. Laptopul, care trebuia să fie prezentat în cadrul târgului CES Asia, este prima victimă hardware a războiului comercial dintre Statele Unite și China. (The Information)

3. Email-urile interne sugerează că Mark Zuckerberg știa despre practicile Facebook cu privire la datele personale ale utilizatorilor. În urma publicării informației, acțiunile Facebook au scăzut cu aproape două procente. (News.ro)

4. Google a publicat o primă imagine cu Pixel 4, un smartphone a cărui prezentare oficială este așteptată abia în octombrie. Va fi primul smartphone din serie care va avea în dotare mai mult de o cameră foto. (Profit.ro)

5. Bird confirmă achiziția startup-ului Scoot, specializat în scutere și trotinete electrice. Cele două companii nu au anunțat valoarea tranzacției, pe care surse din piață o estimează a se ridica la $25 milioane. (TechCrunch)

6. Galaxy S10 5G va fi lansat în rețeaua AT&T pe 17 iunie, după ce a debutat în Statele Unite în urmă cu o lună, în rețeaua Verizon. Smartphone-ul va costa $999 și va fi disponibil doar pentru dezvoltatori și clienți de business. (The Verge)

7. Facebook a intrat în posesia datelor personale a aproximativ 187.000 de utilizatori prin intermediul aplicației Research. Apple a blocat această aplicație la începutul anului prin retragerea certificatului acordat Facebook, făcând atunci inoperabile toate aplicațiile enterprise ale companiei. (TechCrunch)

8. Epic Games, producătorul Fortnite și deținătorul motorului grafic Unreal Engine, cumpără Houseparty, o rețea socială focusată pe comunicare video multi-platformă. (TechCrunch)

9. Uber a prezentat o nouă versiune a automobilului Volvo XC90 SUV, care funcționează complet autonom. Sistemele de direcție și frânare au fost concepute special pentru comanda computerului, iar la interiorul și deasupra mașinii există un nou set de senzori. (TechCrunch)

10. Smartphone-urile cu Android pot fi folosite ca o cheie fizică de autentificare și pe dispozitivele Apple. În acest sens, este necesară instalarea aplicației Google Smart Lock. Pentru început, această formă de autentificare va putea fi folosită doar pentru conturile Google. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Sony a amânat lansarea PlayStation 5, pe fondul protestelor din Statele Unite – Cronica de Tehnologie
Google a integrat Meet cu Gmail pentru utilizatorii de business și cei din educație – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău