Serviciul de streaming Disney+ va începe să blocheze partajarea conturilor din anumite țări – Cronica de Tehnologie

1. Alphabet ia în considerare o ofertă pentru HubSpot, companie de software pentru marketing, cu o valoare de piață de $35 de miliarde. HubSpot a avut venituri $2.2 miliarde anul trecut, iar acțiunile sale au crescut cu 50% în ultimul an. (Reuters)

2. Serviciul de streaming Disney+ va începe să blocheze partajarea conturilor din anumite țări în luna iunie, anunță șeful Disney, Bob Iger. Strategia va fi extinsă în mai multe regiuni începând din septembrie. (News.ro)

3. Backdoor-ul descoperit în XZ Utils ridică semne de întrebare legate de modelul software Open Source. Unii dintre dezvoltatori cred că așteptările utilizatorilor de a primi actualizări pentru acest tip de aplicații de la programatori voluntari reprezintă o problemă de securitate în sine. (404media)

4. Google a dat în judecată doi dezvoltatori, pe care-i acuză că au păcălit utilizatorii să descarce aplicații de investiții frauduloase și le-au luat banii. Peste 100.000 de oameni ar fi pierdut între $100 și zeci de mii de dolari fiecare, de pe urma a 87 de aplicații pe care Google n-ar fi trebuit să le accepte în Play Store, dar care erau disponibile în magazin cel puțin din 2019. (The Verge)

5. Uber Eats livrează mâncare în Phoenix cu mașinile autonome Waymo. Cele două companii au fost de acord să colaboreze pe mai mulți ani, Phoenix fiind deja a șaptea locație unde Uber Eats face livrări cu mașini autonome. (CNBC)

6. Google extinde, pentru prima oară, disponibilitatea răspunsurilor generate de AI în paginile de căutare. La aproape un an de când au fost lansate în Statele Unite, acestea pot fi acum văzute și de un număr limitat de utilizatori din Marea Britanie. (Profit.ro)

7. YouTube spune că OpenAI încalcă termenii de utilizare ai platformei dacă își antrenează AI-ul pe baza clipurilor sale video. Pe de altă parte, Google, care deține YouTube, poate face același lucru, deoarece „aderă la contractele individuale” cu creatorii de conținut. (Profit.ro)

8. Binance va înceta să mai suporte NFT-urile Bitcoin din 18 mai, iar utilizatorii sunt sfătuiți să le retragă până atunci. Volumul tranzacțiilor cu NFT-uri se află la cel mai redus nivel din ultimii ani, iar Bitcoin NFT a stat la baza unei ample congestii a rețelei Binance în decembrie. (CoinDesk)

9. Meta testează un program de recompensare a utilizatorilor care crează postări cu un nivel mare de engagement pe Threads. Deocamdată, programul este testat, pe bază de invitație, cu un mic număr de creatori din Statele Unite. (BI)

10. Google Books indexează cărți de foarte slabă calitate, generate de inteligența artificială, dar care apar la căutări ca fiind scrise de oameni. Acestea ar putea afecta Ngram, un instrument folosit de cercetători pentru a urmări folosirea limbajului de-a lungul timpului. (404media)

Ți-ar mai putea plăcea
Lansarea pe piață a smartphone-ului iPhone SE 4 ar putea fi amânată sau chiar anulată – Cronica de Tehnologie
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost înregistrat în timp ce le vorbea angajaților – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău