TikTok se transformă rapid într-o platformă periculoasă pentru cei mici, susțin analiști și oficiali americani – Cronica de Tehnologie

1. Terraform Labs și fondatorul acesteia, Do Kwon, au fost acuzați oficial de fraudă în legătură cu colapsul Terra. SEC spune că Do Kwon, care este de negăsit în prezent, a orchestrat o fraudă cu active crypto de miliarde de dolari, derulată din aprilie 2018 până în momentul colapsului. (CNBC)

2. Noul Bing a început să se comporte bizar și să ofere răspunsuri ciudate. Uneori, discuțiile par să sugereze că botul trece printr-o criză existențială, acesta ajungând să întrebe „De ce am fost conceput astfel? De ce trebuie să fiu Bing Search?”. În alte situații, utilizatorii au primit declarații de dragoste de la noul Bing, în vreme ce alții au fost jigniți fără menajamente. (Profit.ro)

3. Tesla recheamă 362.000 de mașini în SUA, din cauza unor probleme ale software-ului Full Self-Driving, care pot crește riscul de accident. Autoritățile spun că software-ul folosit de Tesla nu respectă limitele de viteză și regulile de prioritate din intersecții. Rechemarea constă într-un update gratuit de software menit să rezolve problemele. (The Guardian)

4. Microsoft a publicat un update legat de noul Bing, după prima săptămână de funcționare în stadiu de test a acestuia. Compania spune că 71% dintre utilizatori au apreciat în mod pozitiv răspunsurile botului, dar recunoaște că răspunsurile acestuia nu sunt mereu utile și că, după un set mai lung de 15 întrebări, noul Bing poate avea un „ton nepotrivit”. (Bing)

5. Susan Wojcicki va renunța la conducerea YouTube și se va retrage după nouă ani în care a fost CEO-ul companiei. Wojcicki, care a fost al 16-lea angajat Google și va fi înlocuită de Neal Mohan, spune că vrea să se dedice familiei și proiectelor personale. (Profit.ro)

6. TikTok se transformă rapid într-o platformă periculoasă pentru cei mici, susțin analiști și oficiali americani, care atrag atenția asupra potențialului acesteia pentru exploatarea sexuală a minorilor. Experții pun sub semnul întrebării eforturile companiei de monitorizare a comportamentelor neadecvate, în ciuda asigurărilor date de reprezentanții acesteia. (WSJ)

7. Un tribunal din Germania a constatat că modul în care poliția din unele regiuni folosește sistemele de analizare automată a datelor în scopul prevenirii infracțiunilor este neconstituțional. Însă, președintele instanței spune că autoritățile locale au libertatea de a modifica baza legală pentru ca procesarea datelor să aibă loc cu respectarea constituției. (Reuters)

8. În primele trei luni ale anului trecut, Binance.US a mutat peste $400 de milioane de la Silvergate Bank în conturile Merit Peak. În documente, CEO-ul Binance Changpeng Zhao figurează ca manager al Merit Peak. Transferurile au fost făcute fără cunoștința executivilor Binance.US, ceea ce sugerează că Binance, care nu are licență pentru a opera în SUA, controlează Binance.US, deși spune că aceasta funcționează independent. (Reuters)

9. iOS 16.4 și iPadOS 16.4 vor permite aplicațiilor web adăugate pe ecranul principal ca shortcut-uri să emită notificări. La fel ca în cazul aplicațiilor obișnuite, notificările pot funcționa doar după ce utilizatorul își dă acordul. Aceleași notificări pot fi gestionate ulterior de la Settings. (The Verge)

10. După scăderea din decembrie, Twitter a revenit pe creștere în luna ianuarie, ajungând la 18,6 milioane de utilizatori, același nivel pe care-l înregistra înainte de preluarea companiei de Elon Musk, conform unui estimări. În același timp, creșterea alternativelor la Twitter a încetinit semnificativ. După ce a crescut la peste 2,5 milioane de utilizatori, Mastodon a scăzut în ianuarie la 1,4 milioane de utilizatori, semn că mulți nu consideră platforma o alternativă viabilă la Twitter. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste $615 milioane în USDC și ETH au fost furate din Ronin Network, rețeaua care suportă jocul blockchain Axie Infinity – Cronica de Tehnologie
Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău