Shopify lansează Shop, propria aplicație de cumpărături – Cronica de Tehnologie

1. Oracle este noul furnizor de infrastructură cloud pentru Zoom, aplicație care a crescut în aprilie de la 200 milioane DAU la 300 milioane. Zoom folosește în continuare Amazon Web Services și Microsoft Azure pentru anumite operațiuni multicloud. (ZDNet)

2. Meet, serviciul de comunicare video pentru business al celor de la Google, adaugă zilnic în această perioadă 3 milioane de utilizatori noi. În urmă cu trei săptămâni, Meet avea o rată de 2 milioane de utilizatori noi pe zi. (The Verge)

3. Shopify lansează Shop, propria aplicație de cumpărături care le afișează utilizatorilor un feed personalizat de produse recomandate ce pot fi cumpărate printr-o singură apăsare de buton. (TechCrunch)

4. Facebook lansează Paid Livestreams, o funcție prin care creatorii de conținut pot monetiza transmisiunile video live. Instagram anunţă, totodată, o funcţie care permite colectarea de fonduri pentru organizaţii nonprofit, tot prin intermediul livestream-urilor video. (Profit.ro)

5. TripAdvisor își reduce forța de muncă cu un sfert, renunțând la 900 de angajați și închizându-și birourile din San Francisco și Boston. Mare parte din restul angajaților mai lucrează doar 4 zile pe săptămână și primesc salarii mai mici cu 20%. (Bloomberg)

6. Kaspersky a descoperit o campanie de spionaj derulată prin aplicații spyware din Play Store, care viza câteva sute de utilizatori din India, Vietnam, Indonezia și Bangladesh. Compania rusească de securitate spune că în spatele campaniei s-ar afla grupul de hackeri APT32, care are legături cu guvernul vietnamez. (Wired)

7. Cloudflare își va crește semnificativ prezența în China. Printr-un parteneriat cu JD.com, Cloudflare vrea să ajungă să opereze 150 de centre de date în această țară. (Forbes)

8. Sundar Pichai le-a transmis angajaților Google că nu se vor întoarce la birou înainte de 1 iunie. Revenirea la birouri se va face treptat, iar evenimentele virtuale vor continua să fie organizate și după ridicarea restricțiilor. (CNBC)

9. Huawei dezvoltă cipuri mobile și auto împreună cu STMicroelectronics, un producător franco-italian. Colaborarea, care a început anul trecut, însă a fost făcută publică abia acum, va ajuta Huawei să accelereze eforturile pe zona de automobile autonome. (Nikkei)

10. Compania britanică de comenzi alimentare online, Deliveroo, disponibilizează 367 de angajați din cauza scăderii cererii. O investiție de $575 milioane făcută de Amazon în Deliveroo a fost abia recent aprobată de autoritatea britanică și doar provizoriu. Deliveroo avertizase anterior că, fără investiția Amazon, va da faliment. (The Telegraph)

Ți-ar mai putea plăcea
20 de ani de când a fost lansat standardul Wi-Fi – Cronica de Tehnologie
NSO Group a blocat temporar mai mulți clienți de la folosirea software-ul său de spionaj – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău