Silicon Valley se află pe locul 22 într-un top al investițiilor făcute în hub-urile de tehnologie din SUA în perioada 2020 – 2022 – Cronica de Tehnologie

1. Agenția italiană de protecție a datelor a publicat setul de reguli pe care ChatGPT trebuie să le respecte pentru a-și relua activitatea. Printre altele, serviciul creat de OpenAI trebuie să informeze utilizatorii despre ”metodele și logica” din spatele prelucrării datelor și să aibă, până la finele lunii septembrie, un sistem de verificare a vârstei care să blocheze accesul copiilor sub 13 ani. (News.ro)

2. Microsoft a lansat luna aceasta 97 de patch-uri de securitate, printre problemele vizate aflându-se și o vulnerabilitate 0-day, exploatată deja în mod activ de hackeri. Printre acestea se numărau 45 de vulnerabilități care permiteau rularea codului de la distanță și 9 de tip Denial of Service. (Bleeping Computer)

3. Warner Bros. Discovery își va lansa pe 23 mai (în SUA) noul serviciul de streaming, care se va numi Max și va aduce în același loc conținutul HBO Max și Discovery+. Acesta va avea trei planuri tarifare, după modelul Netflix, cu beneficii diferite și prețuri cuprinse între $10 și $20 pe lună. Varianta cea mai ieftină nu va avea suport offline, în vreme ce cea mai scumpă va fi și singura cu imagine 4K și sunet Dolby Atmos. (Profit.ro)

4. Silicon Valley se află doar pe locul 22 într-un top al investițiilor făcute în hub-urile de tehnologie din SUA în perioada 2020 – 2022, cu o creștere de numai 19% la $74.9 miliarde. Pe primele locuri după creștere se află Miami (+278%, $5.4 miliarde), Chicago (+231%, $10.2 miliarde) și Denver (+123%, $3.8 miliarde) (Washington Post)

5. Graficienii chinezi din domeniul jocurilor video spun că își pierd locurile de muncă din cauza generatoarelor de imagini bazate pe AI. Aceștia se plâng de progresele mult prea rapide făcute de inteligența artificială în acest domeniu și că marile companii, precum Tencent și NetEase, sunt dornice s-o folosească pentru a-și reduce costurile. (RestoftheWorld)

6.  LinkedIn anunță noi funcții de verificare a identității și confirmare a locului de muncă, disponibile utilizatorilor gratuit. În Statele Unite, printr-un parteneriat cu CLEAR, verificarea se face pe baza actelor de identitate și a numerelor de telefon, iar în restul lumii se folosește adresa de e-mail de la serviciu. (TechCrunch)

7. Din cauza unor probleme tehnice, Apple nu va mai înlocui butoanele fizice cu butoane haptice în cazul modelelor iPhone 15 Pro, susține analistul Ming-Chi Kuo. Anunțul a dus la scăderea cu 12% a valorii acțiunilor Cirrus, care urma să furnizeze tehnologia necesară sistemelor haptice. (CNBC)

8. Google a lansat prima versiune beta de Android 14, care poate fi instalată nu doar de dezvoltatori, ci de oricine deține un smartphone Pixel. Printre puținele noutăți vizibile utilizatorilor se numără posibilitatea adăugării unor scurtături și acțiuni personalizate în meniul de share, precum și îmbunătățiri grafice pentru comenzile pe bază de gesturi. (Profit.ro)

9. Twitter este aproape de echilibru financiar, a spus Elon Musk într-o sesiune audio Space. Acesta a mărturisit că doarme pe o canapea la Twitter, a vorbit despre disponibilizări și a evitat să discute despre creșterea dezinformărilor și a discursurilor instigatoare la ură. (Washington Post)

10. Statul Arkansas a adoptat o lege care prevede că rețelele sociale trebuie să verifice vârsta utilizatorilor noi și că pentru minori trebuie obținut acordul părinților. Cu toate astea, legea, care va intra în vigoare în luna septembrie, conține numeroase excepții pentru anumite tipuri de servicii digitale și chiar cu dedicație pentru companiile care au făcut lobby. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a prezentat două noi laptopuri MacBook Pro și un nou iMac – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat de urgență un patch de securitate care repară două vulnerabilități din iOS, WatchOS și macOS – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău