“Simona Halep a fost primită ca un star rock în România” – Cronica dimineții

1. Simona Halep a fost primită ca un star rock în România, a titrat ediţia online a cotidianului L’Equipe. Simona Halep a fost ovaţionată de peste 15.000 de spectatori pe Arena Naţională, unde jucătoarea de tenis şi-a prezentat, aseară, replica trofeului câştigat la Wimbledon. (News.ro)

2. Sistemul informatic din sănătate nu funcționează de 17 zile. Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a declarat, pentru RFI , că „oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem.” Medicii nu pot, conform legii, să efectueze niciun fel de operațiuni medicale fără să le înregistreze prin cardul național de sănătate, riscând să achite contravaloarea lor din buzunar. (Hotnews)

3. Camera Reprezentanților din Congresul american a respins, prin vot, o cerere de suspendare a președintelui Trump. Camera este dominată de reprezentanții Partidului Democrat, adversari ai președintelui american. (WSJ)

4. Ministerul Agriculturii condus de Petre Daea este suspectat de Comisia Europeană că a umflat cifrele privind producţia record de porumb realizată de România în ultimii doi ani. (Adevarul)

5. Acțiunile Netflix au scăzut cu aproape 12% dupa ce compania a adăugat doar 2,7 milioane noi abonați în trimestrul doi, în scădere de la 5,5 milioane în Q2 2018. (BBC)

6. Procentul copiilor care vor să devină vloggeri/You Tuberi, cand vor fi mari, este de trei ori mai mare, în SUA si Marea Britanie, decât al celor care vor sa devină astronauți. In China este invers. Rezultatele apar într-un sondaj comandat de LEGO și realizat pe 3000 de copii. (ArsTechnica)

7. Berkeley este primul oraș din Statele Unite care interzice folosirea gazului natural în noile locuințe. Orașul și-a propus să folosească doar energie din surse regenerabile, din 2035. (Link)

8. Procurorii din Massachusetts au renunțat la acuzațiile de harțuire sexuală aduse lui Kevin Spacey. Presupusa victima, un tânar, a refuzat să depună marturie. (Reuters)

9. Nestle a găsit o modalitate de a fabrica ciocolata fără a mai adăuga zahăr. Primele produse fără zahăr vor fi comercializate din această toamnă, în Japonia. (Bloomberg)

10. Companiile lansate de Elon Musk:
La 45 de ani: Boring Co.
La 45 de ani: Neuralink
La 44 de ani: co-fondator OpenAI
La 32 de ani: A investit în Tesla
La 30 de ani: SpaceX
La 28 de ani: co-fondator PayPal
La 24 de ani: co-fondator Zip2

Fotografia dimineții – Senatorul republican Mike Kelly a declarat că este o persoană de culoare:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 2 miliarde de persoane din intreaga lume sărbătoresc astăzi Paștele – Cronica dimineții
Cronica diminetii – adeptii unui Brexit soft castiga in guvernul Britanic
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău