Simona Halep joacă azi pentru calificarea în semifinalele de la Wimbledon – Cronica dimineții

1. Simona Halep va evolua astăzi, cu sportiva chineză Shuai Zhang, de la ora 15.00, în sferturile de finală de la turneul de la Wimbledon. Câștigatoarea se va califica în semifinale. Mai multe detalii, dar și știri despre debutul CFR Cluj în cupelele europene veți putea citi în Cronica Sportivă.

2. Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă va avea loc în 3 august, a anunţat secretarul general al partidului, Mihai Fifor. (News.ro)

3. Președintele USR Dan Barna a declarat că este posibil ca la finalul acestei săptămâni sau în maxim o săptămână și jumătate Alianța 2020 USR-PLUS să anunțe candidatul la alegerile prezidențiale. (Digi24)

Una din Cronica de Business de aseară: Grupul elen OTE și principalul său acționar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acțiuni deținut la Telekom România.

4. Salariul mediu înregistrat în Cluj-Napoca l-ar putea depăși în următorii ani pe cel din București. (Link)

5. România se află pe locul 3, în regiune, în privința numărului de încălcări ale securității datelor sesizate autorităților naționale responsabile cu aplicarea GDPR. (Profit.ro)

6. Angajații uzinei Dacia de la Mioveni au asamblat peste 191.000 de mașini noi în prima jumătate a anului, în creștere cu 9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. (Automarket)

7. Telefonul mobil a devenit cel mai important instrument de shopping pentru mai bine de jumătate dintre românii din mediul urban, utilizatori de internet. (Profit.ro)

8. Investițiile de tip VC in proiectele chineze au scăzut, în trimestrul 2, cu 77%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Numărul proiectelor care au primit finanțare s-a redus la jumatate, din cauza războiului comercial dintre China și Statele Unite. (Bloomberg)

9. Compania aeriană low cost Flyadeal, din Arabia Saudită, a anulat comanda pentru 50 de avioane Boeing 737 Max, în valoare de $5,9 miliarde. Saudiții vor comanda 30 de Airbus-uri A320neo care costă $5,5 miliarde. (BBC)

10. Wall Street Journal a împlinit 130 de ani. (Link)

Fotografia dimineții vine de pe plaja Coney Island, din New York. Don Emmert/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria publică a crescut anul trecut cu 124,7 miliarde de lei, ajungând la 47,7% din PIB – Cronica dimineții
România a părăsit anul trecut ultima poziție în regiune la compensarea salariaților pentru munca depusă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău