Sinteza Săptămânii 01-07 martie 2021

Sinteza Săptămânii este o rubrică scrisă pentru Cronica.ro de Paul Alexandru.

Blocul lăsat să se dărâme singur, coşurile de gunoi care nu există și angajații care nu știu pentru ce primesc sporuri.

Statul criminal român

Vorba fie statul, că țara, săraca, n-are nicio vină. Noi ne omorâm singuri între noi. 

 

 

 

Bugetarul de rând față cu reacțiunea

Sporul, capcana pentru bugetari, cu care sunt ținuți la mâna șefilor. Majoritatea reglementărilor pentru acestea au apărut în „Legea salarizării unitare“ din 2017, sub guvernarea PSD.

 

Habemus buget

Bugetul pare bătut în cuie, nici de contestat nu mai e bun.
Într-o așa-numită Anexă 7, apărută în premieră la Legea bugetului, au fost prevăzute finanțări doar pentru anumite primării, 60 dintr-un total de peste 3.000, cele mai multe aparținând alianței de guvernare și cam deloc ale PSD.  

 

Injustiția noastră, cea de toate zilele

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, pe când Dan Andronic a fost achitat. Sentințele nu sunt însă definitive, iar Elena Udrea este liberă să plece din țară.
DNA a cerut instanței sa îi impună Elenei Udrea măsura preventivă a controlului judiciar, dar Curtea de Apel a respins cererea.

A doua mare lovitură de săptămâna aceasta a fost clasarea Dosarului 10 August, căci Tribunalul București a respins cererea de redeschidere a lui. Magistratul care a luat această decizie ar fi Daria Miheț.
Tribunalul le-a cerut parlamentarilor și miniștrilor să nu se amestece și a argumentat doar că “Decizia a fost adoptată pe baza dispoziţiilor legale, nu pe bază de emoţii şi sentimente”.  


– « Cum a scăpat Nicu Patron, un lider mafiot din Republica Moldova, de o condamnare de peste 14 ani cu ajutorul unei decizii CCR privind mandatele de siguranță națională »
– « Marile semne de întrebare din clasarea dosarului în care au fost filați magistrați și jurnaliști »
– « Cazul plăcuței cu „Mișcarea Legionară” pusă pe o clădire din Sectorul 1 a ajuns o dată la procurori, care au decis clasarea »
– « Judecătorii CSM ignoră blestemele Elenei Udrea dar critică USRPLUS pentru comunicatul pe tema dosarului „10 august” »

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 4-11 aprilie 2021
Sinteza săptămânii 22-28 Martie 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău