Sinteza săptămânii 10-16 Mai 2021

Sinteza săptămânii este o rubrică scrisă de Paul Alexandru pentru Cronica.ro.

O minciună cât o țară, ingineria financiară, experimentul eșuat și juratul pe Biblie.

România eșuată

De astăzi, aproximativ 90% dintre elevi se întorc la școală. 

Banul minim

1,6 milioane de români sunt încadraţi cu salariul minim, iar numărul de contracte pe această suma a crescut de 5 ori în ultimii 5 ani, grație majorărilor realizate din pix. 

Jur să nu fur

Marian Vanghelie a jurat pe Biblie, la televizor, că „Nu a luat niciun ban din cei 300 de milioane de euro”, după ce a primit o condamnare de 11 ani și 8 luni de închisoare pentru o mită de 30 de milioane de euro primite în calitate de primar. Iar acesta este doar vârful iceberg-ului. 

Justiție la televizor

Inspecția Judiciară acuză mai mulți politicieni că ar fi încalcat independența sistemului judiciar prin declaratiile despre Dosarul 10 august, Judecătoria Medgidia a decis că miliardarul Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat la nici 3 luni de la reținere, iar ăartea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru Varujan Vosganian a fost clasată de DIICOT.
Un agresor sexual a fost lăsat liber, deşi a recunoscut, tatăl violent al unui copil de 10 ani ajuns la spital cu răni grave a fost lăsat în libertate, iar autorul unui accident cu trei morţi a fost condamnat cu suspendare. 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Sinteza săptămânii 22 – 28 februarie 2021
Sinteza Săptămânii 01-07 martie 2021

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău